Tanjug
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Beogradu sa nekoliko srpskih ambasadora i sa njima razgovarao o situaciji na KiM i bilateralni odnosima sa zemljama u kojima predstavljaju Srbiju.

On je razgovarao sa ambasadorom Srbije u SAD Ðerđem Matkovićem, u Švedskoj Draganom Momčilovićem, ambasadorkom Srbije u Argentini Jelom Baćević i ambasadorom Srbije u Alžiru Aleksandrom Jovanovićem.

Tokom odvojenih sastanaka sa ambasadorima, ministar ih je detaljno informisao o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, ali i do blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja.

Ministar Dačić je ponovio spoljnopolitičke prioritete Srbije i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Ambasadori su izložili ministru Dačiću situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa datim zemljama, ali i o pojačanim aktivnostima u cilju jačanja pozicije zemlje na multilateralnom planu, posebno u predstojećem periodu kada Priština aplicira za članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama, navodi se u saopštenju MSP.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here