EPA/Petrit Prenaj

Sledeći cilj Prištine je “osvajanje Trepče”, upozorio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić posle sednice Saveta bezbednosti UN.

Dačić je rekao i da bi jedan od ciljeva mogao da bude i podmetanje raznih eksplozivnih naprava širom severa Kosova i Metohije.

– Postoje takva saznanja i mi smo to podelili za zapadnim partnerima i oni sve to znaju. To je veliki izazov i zato sam upozorio KFOR, jer im je zadatak da štite sve građane, bez obzira da li su Srbi ili Albanci, da spreče napad na sever Kosova. Ukoliko to KFOR ne uradi, dolazimo u veliki rizik za destabilizaciju čitavog regiona – naveo je Dačić.

Šef diplomatije je rekao da postoje obaveštajna saznanja da prištinska strana namerava da sprovede unilateralne akcije, koje bi mogle da izazovu destabilizaciju na severu KIM.

– Na sednici Saveta bezbednosti, bez obzira koliko neko ima simpatije ili ne prema Prištini, velika većina članica je osudila ponašanje prema pripadnicima UNMIK-a, govorila je o imunitetima, zato što i oni imaju potrebu da zaštite osoblje UN širom sveta – rekao je Dačić.

On je ukazao da je istaknuta potreba da se sačuva mir i stabilnost u regionu i da se nastavi dijalog i dodao da je zato većina članica SB UN isticala da je nepohodno ukinuti takse.

Dačić je naglasio da Beogradu ne odgovara zaoštravanje, već da želi nastavak dijaloga i dolazak do rešenja.

2 COMMENTS

  1. Istina je istina, te kao takvu je treba zashtititi, dati joj snagu i moc, da je laz ne nadvlada, bez obzira na shto se odnosi, koliko nas vredjala ili ne. Velike chestitke Dachicu te, VELIKI pozdrav istom! Istinom pravo, nema skretanja ni “krivolinijskog” gibanja! Dakle, kad se isprechi prepreka,… rushi je, nema zaobilazenja! Istina je jedna i nema ih vishe! Snagu istine treba poshtovati!
    Veliko poshtovanje za doprinos istinitom stanju i chinjenicama!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here