Tanjug
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova i predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je danas posle sastanka sa delegacijom KP Kine da je Srbija najveći prijatelj Kine u Evropi.

– Mi ćemo i pored svih pritisaka koji dolaze na neprimeren način nastaviti našu saradnju sa Kinom – poručio je Dačić na konferenciji za novinare u sedištu SPS i ocenio da je to u obostranom interesu.

On je zahvalio Kini na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, dodajući da i Kina može da računa na podršku Srbije kada je reč o njenom suverenitetu i integritetu.

Dačić je podsetio i na istorijske činjenice, poput one da je tokom bombradovanja 1999. godine, jedna od meta u Beogradu bila i kineska ambasada.

Zamenik ministra međunarodnog odeljanja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Kuan Hongšan rekao je da su sa delegacijom SPS razgovarali o jačanju saradnje u svim oblastima između dve države, ali i na nivou partija.

– Razmenili smo mišljenja i dogovarali konkretne planove za buduću saradnju dve partije. Komunistička partija Kine i SPS su bratske partije, a dve države imaju čelično prijateljstvo – rekao je Hongšan.

On je pozvao delegaciju SPS da poseti Kinu, dodajući da i danas pamte Dačićevu posetu Kini februara 2020. godine kada je počela pandemija koronavirusa, uz ocenu da je to bila hrabra odluka i velika podrška kineskom narodu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here