Youtube/Ministrastvo spoljnih poslova Republike Srbije
Ivica Dačić i Elmar Mamađarov

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da su odnosi Srbije i Azerbejdžana obeleženi intenzivnom saradnjom u mnogim oblastima – intenzivnim političkim dijalogom na visokom i najvišem nivou, kao i u oblastima ekonomije, kulture i sporta.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Dačić se u Bakuu, posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana Elmarom Mamađarovim, upisao u Knjigu koja je otvorena povodom 100. godišnjice diplomatije Azerbejdžana.

“Izuzetna mi je čast što sam u prilici da, povodom ovog važnog jubileja diplomatije Republike Azerbejdžan, podsetim da naše dve države veže iskreno prijateljstvo i saradnja. Ono na čemu se naše razumevanje temelji jeste, pre svega, poštovanje teritorijalnog integriteta i međunarodnog prava”, napisao je Dačić koji u Bakuu učestvuje na minstarskom sastanku Pokreta nesvrstanih.

Na marginama skupa, šef srpske diplomatije saastao se i sa ministrom inostranih poslova Venecuele Horhe Areasom. Oni su ocenili da su odnosi dve zemlje veoma dobri, kao i saradnja u međunarodnim organizacijama.

Dačić je Areasu zahvalio na principijelnoj podršci Venecuele teritorijalnom integritetu Srbije i punom razumevanju za probleme u vezi s Kosovom i Metohijom.

Areas je informisao Dačića o situaciji u Venecueli, ali i trenutnim dešavanjima u čitavom regionu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here