Tanjug
Ivica Dačić

Ministar spoljnih posova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ga čudi kako američki stručnjak za Balkan Danijel Server želi da pravo koje uživaju Albanci u SAD, suspenduje Srbima koji tamo žive.

– Kako su se demokrate u eri dinastije Klinton ponašale prema našem narodu, dobro smo na svojoj koži osetili 1999. Oni su izabrali da im Srbija bude neprijatelj, a ne mi – rekao je Dačić za “Novosti”, komentarišući izjavu Servera da “nije mudra odluka Dačića da na narednim izborima u SAD organizuje podršku srpskih doseljenika Donaldu Trampu”.

– Kada Albanci organizovano podržavaju Hilari Klinton i kada po njoj i po njenom suprugu daju čak i imena buticima, onda je to legitiman stav. A kada ja, na nivou ideje, najavim mogućnost da bi Srbi organizovano mogli da podrže Trampa, onda je to mešanje u unutrašnje stvari Amerike. Zaista smešno – ocenio je šef srpske diplomatije.

On smatra da svojim stavom nikako ne otežava poziciju Srbije.

– Nije nikakva tajna da većina srpskog naroda ima mnogo više simpatija prema Trampovoj, nego prema nekim ranijim administracijama u SAD – rekao je Dačić navodeći da, za razliku od Klintonovih, koji su otvoreno rekli da je nezavisno Kosovo njihov porodični legat, Trampov aparat pokazuje za nas ohrabrujuće znake da bi oko budućeg rešenja za kosovski čvor moglo da se pregovara.

On je dodao da Klintonovi misle da su tu priču zapečatili bombama 1999. godine.

– Srbi treba da postanu organizovani faktor, pa nek demokrate razmišljaju kako da osvoje njihove glasove. A mi veće neprijatelje od Klintona i Olbrajtove sigurno nećemo imati –  zaključio je Dačić.

3 COMMENTS

  1. Хајване престани да кукумавчеш. Учини неки паметан потез за разлику од свега што си досада радио. А кад су српски исељеници у Америци у питању, они слабо хају за такве љигавке као ти који ће сутра почети са песмама о Дражи зарад личних интереса.

    https://www.youtube.com/watch?v=Q62LzBD0-gw

  2. Smešno je uopšte da Dačić i daje bilo kakve odgovore na izjave američkih neandertalaca.Kao da Srbi tamo ne znaju,naravno ako hoće da znaju i ako im to ide u prilog.ko je ko.Medjutim Srbi tamo nisu više Srbi i oni su isto što i Klintonova, Obrajtova,i sl.jel da nije tako njihov glas bi se valjda tamo čuo.Ako su ši,ptari našli načina da lobiraju u aMerici za Kosovo pitam se šta su ti naši (verovatno ima tamo priznatih Srba)radili do podržavali Klintona zarad svog du,peta.Da bi se nešto uradilo mora se biti jedinstven i organizovan.Srbi to nisu ni u Srbiji a šta tek očekivati od onih napolju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here