Dačić: Šta pričaju?! Nećemo potpisati sporazum sa Prištinom

0

Hodžaj pred SB UN rekao da treba da se potpiše međudržavni mirovni sporazuma. To znači da smo priznali Kosovo. Ne dolazi u obzir: Dačić
 

"Tači tu misli na međusobno priznanje Srbije i Kosova. Srbija neće potpisati taj sporazum", rekao je Ivica Dačić za beogradski list "Danas" napomenuo da je o tome nedavno govorio ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Enver Hodžaj pred Savetom bezbednosti UN, što je, kako ocenjuje Dačić, odraz njihovog slepila.

 

"Oni misle da je sve već rešeno što se tiče statusa i samo na nas treba izvršiti pritisak. Mi nismo promenili naš stav i svi dogovori koji su postignuti bili su statusno neutralni", rekao je Dačić.

 

Stručnjaci upućeni u dijalog Beograda i Prištine, koji se odvija posredstvom EU, rekli su

Pale maske: Priznajte Kosovo!

da će do potpisivanja tog sporazuma morati da dođe, uprkos negiranju u Srbiji, ali, ipak, ne u skorije vreme, kako tvrdi Tači.

 

Tači je prošle nedelje u Briselu rekao nemačkom kancelaru Angeli Merkel, ali i svima prisutnima na konferenciji o zapadnom Balkanu da je "Kosovo spremno da nastavi drugi deo faze dijaloga" koja bi, kako je rekao, trebalo da se okonča "međunarodnim sporazumom o miru između Kosova i Srbije".

 

Hodžaj je pred Savetom bezbednosti UN rekao da je Kosovo spremno za nastavak dijaloga sa Srbijom do pune normalizacije odnosa, ali da dijalog ne treba da bude beskonačan i da treba da bude okončan potpisivanjem međudržavnog mirovnog sporazuma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here