EPA/Koča Sulejmanović
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je tekst portala nemačkog lista “Cajt” u kojem se navodi da EU može samo čvrstom rukom da “pripitomi” predsednika Aleksandra Vučića ogolio politiku te zemlje i Zapada u odnosu na Srbiju, kao i da ne poznaju Vučića.

– Disciplinovanje i kako oni kažu pripitomljavanje Vučića zbog nezavisne i suverene politike koju vodi… To pokazuje i da oni ne poznaju Vučića, jer, pored ekonomskih rezultata, najviše je ponosan upravo na to da je Srbija zemlja sa nezavisnom i suverenom politikom koju vodi u svom interesu, a ne za račun inostranih centara moći, na bilo kojoj strani sveta – prokomentarisao je Dačić za Tanjug i dodao:

“Ti moćnici nikako da shvate da Vučić najviše od svega ne podnosi strani uticaj, pritiske i ucene. Što pre to shvate, bolje je za mir i stabilnost u regionu”.

Kako je preneo Dojče vele, nemački “Cajt” je naveo da Evropska unija može samo čvrstom rukom da „pripitomi“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz tvrdnju da on vodi politiku koja šteti EU, regionu i samim Srbima.

Dodaje se da treba zamrznuti kandidatski status i fondove dok se ne uvedu sankcije Rusiji i ne počnu ozbiljni pregovori sa Prištinom.

5 COMMENTS

  1. Da uvedemo sankcije Rusiji, da priznamo KiM kao drzavu; sta jos da uradimo da bi Vama bilo lakse? Nemci su i 27-Marta-1941 imali iste zahteve, kako su prosli znamo svi. Istorija se ponavlja! ‘Bolje Rat nego Pakt’, ‘Bolje Grob nego Rob’!

  2. Vucic ne podnosi strani uticaj,a sto morade dozvoliti paradu ponosa i setnju kroz grad,a rekao da ga mogu zvati Bajden i Putin,Parade nece biti?

  3. “…ogolio politiku Zapada i pokazao da ne poznaju Vučića…”
    – Čini ti se, prijatelju. Čini ti se. Da ga Zapad ne poznaje, i to jako dobro, ne bi namestio Tomu za predsednika a ovoga i dan-danas podržavao i održavao na vlasti…

  4. Dačo, Zapad poznaje Vučića od vremena kad si ti i on bili omiljenici Milosevica. Danas ga poznaje zapad jos bolje i to kao ratnog huskaca i glumca grckih drama!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here