EPA/Andrej Čukić
Ivica Dačić

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, izjavio je danas da je izuzetno važno da bezbednost u tom gradu bude stabilna, a da je za Srbiju važno što veće učešće pripadnika nacionalnih manjina u policiji.

On je na manifestaciji “Karavan bezbednosti saobraćaja” u Novom Pazaru rekao da je u tom gradu posebno bitno da situacija bude stabilna u bezbednosnom smislu, zato što tu žive pripadnici različitih naroda i religija, i nama je bitno da sve bude normalno.

– Da normalno živimo, a da to što smo različiti ne bude stvar zbog koje ćemo da se ubijamo, već da zajedno slavimo sve praznike koji postoje. Prvi put, ja ne znam da li je to nekada do sada bilo, ali Vlada Srbije donela je odluku da u ponedeljak bude neradni dan za sve oni koji slave Bajram. To je veliki doprinos stabilnoj situaciji, dobrim međunacionalnim odnosima u Srbiji i izgradnji poverenja, jer mi ovde svi živimo zajedno. Ne znam kako bi to izgledalo ako bi sada počeli da ratujemo i da se delimo po nacionalnoj osnovi u situaciji kad smo svi ovde zajedno – rekao je Dačić.

On je dodao da želi da svi ekstremi naiđu na neku društvenu osudu, i da nam oni ne trebaju.

– Tako da i policija u tom smislu treba da bude narodna. I pozivam da što više Bošnjaka i muslimana bude u policiji, da budu sastavni deo Ministarstva unutrašnjih poslova – rekao je Dačić.

6 COMMENTS

 1. Tako Je Postovani Ministre Dacicu Kako je je moguce da se U Nemackoj Sve To Postuje Gde mi isti iz Sprbije Iz Novog Pazara I Beograda i Nisa I Trurske I sirije I Oslali Svet Nigoga Ne interesuje i svako skakoga Postuje i Ne Mrzimo se
  . Rece mi jedan Nemac Pa Vi se Vise Mrzite U svoju Zemlju Nego U Tudjini
  ????

 2. …veće učešće pripadnika nacionalnih manjina…
  Бошњаци и Муслимани нису националне мањине у Србији. То су Срби муслиманске вере. Неко је њима одузео Српску припадност и није чудно што су били принуђени да траже неку другу националност. То нису ни Турци радили са тим Србима кад су их школовали за Јаничаре. А Дачић би могао да нађе неки прикладнији начин кад се данас, издаје за великог Србина. Таквих школа није било на Балкану где се он школовао.

 3. Tako je bilo i na Kosmetu vise albnskih policajaca pa sta se desilo tako ce vam biti i
  u sandzaku zbog neznanja i nesposobnosti
  politicara gradjani trpe !

 4. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
  ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here