Tanjug
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je vreme da maske padnu i da se utvrdi da li kosovski premijer Aljbin Kurti želi ili ne želi da formira Zajednicu srpskih opština.

– Mi svakog dana živimo u problemu, da li će Kurti ponovo da razbukta neki konflikt. Umesto normalizacije, imamo dalju eskalaciju. Došli smo do toga da maske moraju da se skinu – hoće li Kurti da formira ZSO ili neće – rekao je Dačić.

Ukoliko Kurti to ne želi da uradi, onda, kaže, važi ono što je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao – da se ništa nismo dogovorili, a ukoliko želi da formira ZSO, onda treba da se vidi na kojim će to osnovama biti.

– On je nelegalno smenio Upravljački tim i razmišlja o jednostranim aktima, kako da uvede gradonačelnike u kancelarije na severu, a Srbi to neće dozvoliti – rekao je srpski ministar.

Kada je reč o predstojećem samitu Savetu Evrope, ponovio je da je Srbija duboko pogođena neprincipijelnom odlukom Komiteta ministara da se otpočne prijem Kosova u tu međunarodnu organizaciju.

– Kao odgovor na to smo pripremili amandman na Deklaraciju, koji govori o teritorijalnom integritetu Ukrajine, Moldavije i Gruzije, kao i svih drugih članica, ali Nemačkoj se ni to nije svidelo – ukazao je Dačić.

Dodao je da će umesto predsednika Vučića na Samit Saveta Evrope ići ambasadorka Srbije pri toj organizaciji Aleksandra Đurović.

3 COMMENTS

 1. Ma kakve maske …
  Kurti radi sve što mu gazde kažu .
  To je najbitnije da se zna .
  Koliko godina vam treba da to zaključite

  🇷🇺☦️🇷🇺

  • @Draze. Brate moj dragi ovaj radi sve sto mu gazda kaze,ali on to i govori.Dok recimo mi u Republici Srbskoj imamo Dodika koji isto radi sve sto mu gazda kaze,a prica narodu sasvim drugu pricu.

 2. Naravno,ništa se tu nebi događalo da oni nemaju
  pomoćnike.
  Još od pre 1999 te, oni su vježbani pa do dan danas.
  Kosovo je za srbiju jedno zalutalo siroče,ali njima je važno
  da imaju obdanište u kome se uče.
  To srpsko rukovodstvo treba da zna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here