EPA/Roman Pilipey
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da na današnjem sastanku ministara spoljnih poslova Zapadnog Balkana, na kojem je učestvovao i crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović, nije imao priliku da mu se obrati i odgovori na optužbe o mešanju Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore.

Dačić je ponovio da Srbija želi najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom, te da će Darmanoviću odgovriti na optužbe kad se budu sreli.

Šef srpske diplomatije je rekao da zainteresovanost Srbije za prava srpskog naroda u Crnoj Gori ne može da se tumači kao hegemonizam i da su za Srbiju prioritetna pitanja prava srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji.

– To je pitanje univerzalnog karaktera i značaja, to je uslov koji EU postavlja i pred Srbiju i Crnu Goru za ulazak u Uniju. I dalje čekam da mi odgovore ako su već svi ravnopravni u Crnoj Gori kako to da od Srba kojih ima više od 28 odsto u toj zemlji nema nijednog koji je u vlasti – rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Naglasio je da je najvažnije da Crna Gora probleme reši dijalogom sa svojim građanima i svojom crkvom.

– Mi želimo da sve prođe mirno, zainteresovani smo za mir i stabilnost. Ne želimo da zaoštravamo odnose, ali ih upozoravamo da ne optužuju Srbiju jer znaju da to nije tačno – poručio je Dačić.

Dodao je da ništa ne sme da ugrozi odnose između srpskog i crnogorskog naroda koji su, kako kaže, najbliskiji i naglasio je da u rešavanju tog problema treba naći zajednički jezik, a što su, kaže, savetovali i Evropska komisija i SAD.

3 KOMENTARA

  1. Zasto se uporno ulizujete srbomrzcima? Odgovorite na to gospodine Dacicu? Oni po nalogu hoce da uniste sto je srpsko! Nema tu dobrih odnosa, sa CrnoGoriskim narodom da ali sa politicarima NE!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime