Foto: Dragan Kadić
Dajana Paunovic

Voditeljka Jutarnjeg programa Televizije „Pink“ Dajana Paunović otkriva da je zaljubljena i da je ta osoba posebna jer je spoznala suštinu njene ličnosti i velika joj je podrška u svemu što radi.

Dajana Paunović je trudom i radom uspela da izgradi sebe u poslovnom svetu. Odaje utisak da strogo diktira modne trendove, te je uvek obučena elegantno, a šminka i frizura čine da ne bude previše izvan poslovnog komfora.

U razgovoru poručuje kako joj to polazi za rukom.

– Jutarnji program, kolažna televizijska emisija informativnog karaktera, najviše sadrži priloge iz zemlje i sveta, sagovornici su najaktuelnije ličnosti, političari, sportisti, glumci, lekari… Veliki broj novinara, urednika, reportera doprinose realizaciji tako da zajedničkim snagama beležimo fenomenalne uspehe. Kada je moda u pitanju, veliki sam esteta i ljubitelj mode. Kako sam stasavala i sazrevala, tako je sazrevao i moj modni stil. Volim vanvremenske stvari, klasici su uvek moj izbor u tome se osećam najlepše i retko kada izlazim iz svoje zone komfora. Volim da pratim primer Melanije Tramp kao i Džeki Kenedi, čiji stil prevazilazi vreme i trendove, dopada mi se i stil Viktorije Bekam. Prema pravilima Keri Bredšo, Sara Džesika Parker uvek svoj stajling gradi oko cipela, pa tako je i kod mene. Najviše volim salonke, visoke potpetice asociraju na jednostavnost i eleganciju, smatram da je salonka esencijalno okosnica poslovne garderobe, koju volim da nosim i u njoj izgledam doterano i dopadljivo.

Šta vam je najteže?

– Najteže mi je ustajanje i to što mi je socijalni život sveden na minimum. Volim da se posvetim poslu koji radim i budem odgovorna, tako da mi za druženja i izlaske ne preostaje mnogo vremena. Posvećenost je najvažnija stvar u poslu koji radite, a ja ga živim 24/7. Uživam u svemu, i trudim se da gledam samo lepšu stranu svega u životu.

Da li imate ambicije da jednog dana uđete u Vladu Republike Srbije?

– Biti deo Vlade Republike Srbije je velika čast i obaveza. Mislim da u ovom trenutku imamo veoma kompetentne ljude za to, ja nastavljam da se usavršavam i nadograđujem pa o tom – potom. Za sada nemam takve aluzije, ali sam po prirodi ambiciozna, videćemo.

Šta se dešava na emotivnom planu? Vidi se da blistate, reklo bi se da ste u srećnoj vezi i ispunjeni?

– Ispunjena sam u svakom pogledu i segmentu svog života. Iako sam žena koja je jaka, mentalno stabilna i koja zdravorazumski razmišlja, kojoj muškarac nije potreban za sreću, kada je sama nije usamljena, jer su to dve različite stvari… Srećna sam jer postoji neko ko je u meni prepoznao suštinu moje ličnosti i ko mi je velika podrška.

S kim biste voleli da se zamenite na jedan dan?

– Ne bih se zamenila ni sa kim. Volela bih da imam uticaj i moć jedino da bih pomogla svima onima kojima se u život umešala patnja, nemoć… Smisao ljudskog bivstvovanja na zemlji trebalo bi da bude humanost. Kao društvo, mislim da nam je potrebno više empatije koja podrazumeva sposobnost da se emocionalno razume i oseti šta druga osoba doživljava. Svakodnevno čitam izveštaje katastrofa, sukoba u stranim zemljama, loših vesti… ili u našoj zemlji… Sve me to pogađa jer mi se čini da savremeni svet postaje dehumanizivan. Volela bih da manje osuđujemo, manje mrzimo, da shvatimo da smo svi različiti i da se kao takvi prihvatimo. Kada bismo mislili na druge a ne samo na sebe, mislim da bi svet bio lepši.

Na Instagramu ste veoma aktivni. Da li se dešavalo da se susrećete s određenim stereotipima?

– Ne, naprotiv… Drago mi je da me ljudi poštuju i cene moj trud i rad. Nažalost, kada je Instagram u pitanju, nemam vremena da svakom ponaosob odgovorim. Oduševljena sam komentarima koji mi stižu, ljudima koji mi svakodnevno šalju poruke u velikom broju, gde hvale i moj rad i ono što sam svakodnevno. To me čini srećnom. Obećavam im da ću biti još bolja. Nisam se susretala ni sa jednim vidom segregacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here