Dalida nezamenljiva u Lugerovom timu

0

rado ide u rodni kraj: Dalida Jovanović (druga sleva)
 

U odnosu na broj naših ljudi u gradu na Dunavu i celoj pokrajini Gornja Austrija, za očekivati je da su Srbi brojniji i uticajniji kada je reč o integracijama odnosno institucijama koje se bave pitanjem stranaca. Ipak tako nije u praksi. Izuzetak je Dalida Jovanović (29) sekretarica gradonačelnika Linca magistra Klausa Lugera. Luger ima veliki oslonac u našoj zemljakinji, koja je uz koleginicu Karin Pehtrager nezamenljiva u timu prvog čoveka Linca. Ponekad je kako kaže Dalida teško ispratiti sve obaveze gradonačelnika:

– On počinje da radi u 7.30 i nije retko da mu se radni dan završava u ponoć. Naravno, nas dve smo u obavezi da ispratimo sve aktivnosti – kaže Dalida, koja je sa tri godine stigla u Linc iz Petrovca na Mlavi.

 

Često u Srbiji

Rodni kraj Dalida ne zaboravlja. Iako je sa tri godine napustila Petrovac na Mlavi, kada god ima priliku rado se vraća u istočnu Srbiju:
– Dešava se da odem i vikendom na dan, jer van letnje sezone nema mnogo gužve na putevima. Može da se se stigne za sedam-osam sati. Imam puno rodbine i prijatelja u rodnom kraju i uvek rado tamo odlazim – naglašava naša zemljakinja.

Ona je završila osnovnu školu, a zatim stekla stručno obrazovanje u srednjoj školi HBLA. Cilj joj je da upiše Pravni fakultet. U slobodno vreme često je aktivna u pomaganju ljudima sa prostora bivše zemlje. Radi volonterski i iz ljubavi odnosno osećanja prema ljudima u nevolji:

– Mnogima je potrebna pomoć recimo da bi popunili obrasce ili formulare za dobijanje i produženje vize. Nekima je potrebna pomoć u bolnici, banci… Kada sam u mogućnosti i imam vremena nije mi problem da im se nađem pri ruci – kaže Dalida.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here