OKS
Damir Mikec

Strelac Damir Mikec osvojio je srebro u disciplini vazdušni pištolj 10m, što je prva medalja Olimpijskog tima Srbije na Igrama u Tokiju.

Na svojim 4. Igrama u karijeri Mikec je uspeo da se domogne medalje koja mu je dugo bila cilj i koja mu je jedina falila u karijeri.

– Još nisam svestan uspeha. Oduvek mi je bila želja da kompletiram medalje sa svih takmičenja, samo je nedostajala olimpijska. Više ne nedostaje. Iz 4. puta sam uspeo da je osvojim. Verovao sam u sebe. Dobro sam počeo meč, posle sam se malo mučio. Sreća me je pogledala. Ušao sam u finale u kojem sam ispravio sve greške. Svi finalisti su bili izvanredni, ali sam se bazirao samo na svoj zadatak. Prvi metak je bio dobar, a nakon toga lošiji, ali sam uspeo da se konsolidujem. Nakon greške sam rekao sebi, “Damire, ovo je ti je poslednja greška. Od sada samo u centar”. Smirio sam puls, i uspeo da izborim srebro. Hvala mojoj porodici, posebno mom treneru Goranu Mikecu, kao i psihologu. Drago mi je da sam probio led na početku Igara i što sam dao vetar u leđa kolegama olimpijcima koje ću svim srcem bodriti. Nemam puno vremena za slavlje, za tri dana opet izlazim na vatrenu liniju, gde ću nastupati u miksu sa Zoranom Arunović – rekao je Mikec za sajt OKS po osvajanju medalje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here