Promo
Srpski strelac

Srbija je dobila prvog finalistu na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Hrvatskoj.

 

U prvoj disciplini seniorskog programa, kvalifikacijama vazdušnim pištoljem za muškarce, Damir Mikec je, sa 578 krugova, u neizvesnoj završnici, osvojio sedmo mesto i plasirao se u finale koje će biti na programu u subotu. Dimitrije Grgić je u pojedinačnom plasmanu zauzeo 27. mesto (574 kruga), a Duško Petrov 42. poziciju (571), u konkurenciji 78 strelaca.

Visok kvalitet dokazala je i ekipa Srbije, u kojoj su uz Mikeca bili Dimitrije Grgić i Duško Petrov. Zauzeli su četvrto mesto (1.723 kruga) i izborili mesto se u eliminacionoj fazi takmičenja. U petak, u četvrtfinalu će se sastati sa Slovačkom. Bolji iz tog duela prolazi u polufinale, gde ga čeka Ukrajina ili Letonija.

 

U prepodnevnom programu prvog seniorskog dana održano je i takmičenje žena puškom. Najuspešnija od srpskih takmičarki bila je Sanja Vukašinović, koja je dugo bila u borbi za finale, a na kraju je završila na 13. mestu sa 625,6 krugova. Od finala ju je delilo devet desetih delova krugova. Učestvovalo je 85 takmičarki i 21 ekipa. Andrea Arsović je zauzela 22. mesto (624,3), a Marija Malić 80. poziciju (609,2). U ekipnom plasmanu srpski trio je bio 16.

Mikec je loše počeo, u prvoj seriji je „ubio“ 94 kruga, ali kako je takmičenje odmicalo popravljao se i kvalifikacije završio sa 578 krugova, koliko i Turčin Jusuf Dikec i devetoplasirani Stiv Demjen (Švajcarska). Mikec i Dikec su prošli dalje zbog većeg broja „unutrašnjih“ centara.

 

– Kvalifikacioni meč je bio vrlo težak. Rezultatom nisam zadovoljan, ali ispostavilo se da je to ovaj put bilo dovoljno za finale. Moram što pre da zaboravim rezultat, da se spremim za finale.Mnogo lošije od očekivanog sam ušao u kvalifikacije, pa sam  izgubio dosta vremena dok sam uspeo da uđem u pravi ritam. Nisam se predavao, borio sam se do poslednjeg metka i isplatilo se – istakao je Mikec.

O četvrtom mestu ekipe Damir Mikec kaže:

– Dokazali smo da smo u evropskom vrhu. U petak imam dva velika izazova, najpre četvrtfinalni meč ekipnog takmičenja protiv Slovačke, a potom i kvalifikacije u miksu sa Zoranom Arunović. Biće naporno. Međutim, na sve smo se spremili. Nadam se da ću i u miksu sa Zoranom uspeti da se domognem finala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here