Dan kao najlepši san

K. Nedeljković - Vesti
0
Lična arhiva

Nedavno pristigla donacija od 500 dolara, koje su poslali Dijana i Silvana iz Melburna, stigla je na adresu Aleksandra Smukova (15) iz Dobrinaca kod Rume, kome su zbog malignog tumora oba oka amputirana, kao i njegovih sestara bliznakinja Ivane i Nikoline, obolelim od cerebralne paralize.

Dar u pravi čas da ulepša Acin 15. rođendan kao i punoletstvo njegovih sestara 3. avgusta.

– Moram priznati da nam ovaj rođendanski poklon stigao u pravo vreme, i to ne samo zbog rođendana koje smo obeležili, nego što se valja pripremiti za Acinu predstojeću školsku godinu, a to uvek iziskuje poseban finansijski izdatak. Sve traži svoje i zato nam ovaj dar mnogo znači. Naravno, pored Ace, moram da mislim i na bliznakinje Ivanu i Nikolinu (18), obolelih od cerebralne paralize, kojima takođe treba pružiti posebnu negu. Da ne govorim o pelenama, za koje suprug Dušan i ja moramo da izdvojimo popriličnu sumu novca, a živimo samo od naše zemlje. Dijana i Silvana stalno misle na nas i mi im se zahvaljujemo do neba. Znamo da nije lako u današnje vreme izdvojiti od sebe da bi nekom pomogao i upravo zbog toga, naše poštovanje i divljenje je veće – kazala je mama Aleksandra.

Podelila je sa nama i ko su sve bili njihovi mili gosti, jer među porodicom, Acinim školskim drugovima, našao se i specijalni gost, čuveni stolar Mile, nadaleko poznat po svom humanitarnom radu i stolicama za bebe.

– Bio je to jedan dan kao najlepši san. Svi naši najmiliji bili su tu da obeležimo Acin, ali i rođendan Ivane i Nikoline. Nedostajali su samo dragi prijatelji poput Dijane i Silvane koji su od nas udaljeni hiljadama kilometara. U mislima su svakako bili s nama. Želimo im svu sreću ovog sveta – rekla je majka Aleksandra dodavši:

– Već neko vreme uz nas je i stolar Mile i njegova supruga, a moja imenjakinja Aleksandra, i uvek su tu da priskoče u pomoć kada ponestane pelena za Ivanu i Nikolinu, garderobe koju cepaju puzeći, ali i drugih stvari poput sredstava za higijenu. Oni su bili naši posebni gosti i ja sam im zahvalna do neba. Toliko je dobrote i ljudskosti u njima, da rečima ne mogu da opišem. Njihova prijateljska ruka, često me i psihički podigne, kada mislim da više nemam snage ni za šta.

Imajući u vidu da Acina porodica, preturila preko pleća mnoge nevolje i nedaće još kada je Aci kao bebi ustanovljeno da boluje od malignog tumora očiju, kao i da za boljku njegovih starijih sestara pravog leka i nema, ne čudi što su ovakvi dani samo srećom ispunjeni, prava retkost. Samim tim, za porodicu Smukov imaju još veći značaj, a dobri ljudi, njihova najveća uzdanica, prijatelji su na kojima se Bogu zahvaljuju svakodnevno.

Odličan đak

Mladi Aleksandar je već po dobrom starom običaju i prvi razed srednje Pravno-birotehničke škole završio s odličnim uspehom.

– Sa Acom po tom pitanju stvarno nema nikakvih problema. Ponosna sam na njega što i dalje niže uspehe uprkos svemu što nas pritiska, budući da od kada se i suprug Dušan razboleo, zvanično sve članove naše porodice muče razne zdravstvene boljke, a gde bolest uđe na vrata, sreća izlazi kroz prozor – navodi majka Aleksandra, koja boluje od dijabetesa.

Svesna svoje nevolje, ne žali što ne može sebi da posveti više vremena, kao druge žene. Kaže da ni u jednom trenutku nisu pomislili da svoje bliznakinje daju u neki dom, iako već i oni bolesni, guraju kroz život kako znaju i umeju.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.