wikipedia.org/Napoleon Sarony
Nikola Tesla

Poslanik u ontarijskom parlamentu, gospodin Tom Rakočević, 17. maja 2021. godine u parlamentu Ontarija predstavio je predlog Zakona po kome bi 10. jul bio proglašen za Dan Nikole Tesle u pokrajini. Ovo je dan kada je rođen veliki srpski naučnik bez čijih otkrića i pronalazaka ne bi mogao da se zamisli današnji svet.

Poslanik Rakočević je svojim doslednim radom na ovom projektu sastavio nacrt Zakona i predstavio ga u Parlamentu. Sada sledi drugi deo procesa, gde građani Ontarija treba da daju svoj glas i podršku kao što su to već dali mnogi kulturni i politički aktivisti.

Kako biste podržali ovu izuzetno važnu inicijativu za srpsku zajednicu u Ontariju i Kanadi, potrebno je da što pre uputite svom MPP-ju pismo sa molbom da glasaju u prilog usvajanja Zakona o 10. julu, Danu Nikole Tesle u Ontariju. Pismo kopirajte u CC i na poslanika Rakočevića na sledeći mail: TRakocevic-CO@ndp.on.ca

Generalni konzulat Republike Srbije je od samog početka podržao ideju i aktivnosti poslanika Rakočevića u pravcu predloga Zakona o proglašavanju 10. jula za Dan Nikole Tesle u Ontariju.

Ovim putem konzulat apeluje na sve naše sugrađane da putem upućivanja pisama svom MPP-ju sa molbom da glasaju u prilog Zakona o Nikoli Tesli podrže ovu značajnu inicijativu.

Radi detaljnog upoznavanja sa inicijativom MPP Toma Rakočevića, pogledajte video klip na sledećem linku: Support Bill 293: Nikola Tesla Day Act!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here