Dan sa navijačima San Lorenca, kluba koji piše istoriju

0

Beta/AP
Atmosfera sa privremenog stadiona San Lorenca
 

"Protiv Oklanda smo bili pod pritiskom. Mi smo bili favoriti i morali smo da pritiskamo. U finalu će situacija biti obrnuta, a tada ćete videti šta znamo," jednoglasan je stav svih koji vole San Lorenco, kako navijača, tako klupske uprave i igrača.

Malo izvan grada, gde nema zgrada koje zaklanjaju senzacionalan pogled na Atlas, smestio se luksuzni hotel "Seldman" u Marakešu. Jutro nakon pobede bio je to raj na zemlji i oaza optimizma za sve najvernije navijače. Nekolicina od otprilike 10.000 argentinskih navijača u Maroku želeli su da sretnu idole, popričaju sa njima i zahvale im se na istorijskoj pobedi. I uspeli su. Igrači nisu mogli da ostanu ravnodušni na ljubav navijača, ipak je svaki morao da izdvoji oko 4.000 evra za putovanje preko Atlantika i finale protiv Real Madrida.

Golman Sebastijan Toriko bio je jedan od igrača koji se spustio u predvorje luksuznog odmarališta. U subotu će bez sumnje biti jedan od najzaposlenijih igrača San Lorenca na terenu. U rukama drži mogućnost da "mali" klub iz Argentine zaustavi najveće fudbalske zvezde na svetu, Kristijana Ronalda, Karima Benzemu i Gereta Bejla.

Ta trojica igrača vrede stotine miliona, a proračun San Lorenca je oko deset miliona evra. Koliko malo vrede u poređenju sa najboljim svetskim fudbalerima, igrače San Lorenca podseća scena iz vlastitog hotela svako jutro. U sklopu njega smeštena su tri punokrvna, arapska, trkačka konja, čija je vrednost tri miliona evropskih novčanica.

No Toriko se ne boji svojih slavnih i mnogo skupljih protivnika. Naprotiv, na njegovov licu ne može se videti strah, još manje ravnodušnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here