Danas devet godina od stradanja Srba kod Podujeva

0

 

U eksploziji mine, postavljene ispod mosta na magistralnom putu Niš – Priština, dignut je u vazduh prvi od šest autobusa kojima su raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije išli na zadušnice u Gračanicu, u pratnji vojnika Kfora.

 

Pomen

Pre devet godina u napadu na autobus "Niš ekspresa" život su izgubili Nenad Stojanović, Milinko Kragović, Lazar Milkić, Dragan Vukotić, Sunčica Pejčić, Živana Tokić, Slobodan Stojanović, Mirjana Dragović, Nebojša Cokić, Snežana Cokić, Danilo Cokić i Veljko Stakić.

Vrhovni sud Kosova je u drugostepenom postupku u martu prošle godine oslobodio Fljorima Ejupija, jedinog osumnjičenog za "slučaj Livadice", zbog, kako je tada navedeno, nedostatka dokaza.

 

Euleks je pokrenuo novu istragu, a šef tima Euleksovih tužilaca Teo Jakobs je u junu prošle godine izjavio da taj slučaj vode ljudi iz kancelarije specijalnog tužioca koji su zaduženi za slučajeve ratnih zločina i da oni nemaju jasne osumnjičene, ali da znaju da iza onog što se dogodilo u Livadicama nije mogla stajati samo jedna osoba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here