Prvi tramvaj prošao preko Mosta na Adi

Vestionline, Tanjug
Rts

Prvi i jedini put u Beogradu tramvajskim šinama premošćena je reka Sava 1984. godine kada su spojeni Novi Beograd i stari deo grada, a danas će posle 35 godina u srpskoj prestonici Sava biti premošćena tramvajskim šinama i to onim koje su postavljene na Mostu na Adi.

Prva test vožnja tim šinama obavljena je danas tramvajem u kojem su bili zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski funkcioneri, predsednici opština, predstavnici gradskih preduzeća, predstavnici medija…

Oni su se provozali trasom između dva nova tramvajska stajališta – „Blok 42“ i „Petlja Radnička“.

Narednih mesec dana biće testirana tramvajska mreža na Mostu na Adi, a redovan tramvajski saobraćaj će preko te važne deonice kojom su Čukarica i Rakovica povezani sa Novim Beogradom početi da se odvija od 5. jula.

– Od 5. jula će preko Mosta na Adi ići tramvaji. Za početak će saobraćati dve tramvajske linije, 11 i 13, a kasnije ćemo videti koji će još tramvaji saobraćati – naveo je Vesić.

2 KOMENTARA

  1. U avgustu poceli, rekli do kraja decembra, produzili do ovog avgusta, a sad najavljuju jul. Sreca, ni sada nisu rekli koje godine.
    Kakvi gradjani – takva gradska vlast.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime