Tanjug
Ana Brnabić

Od večeras u 20 časova prestaće rad kafića, restorana i tržnih centara, kao i saobraćanje javnog prevoza.

Odluku je sinoć saopštila premijerka Ana Brnabić nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

– Ja sam upravo završila sastanak sa predsednikom Srbije. Odučili smo u razgovoru da sutra (subota) u 20 časova stupa na snagu zatvaranje kafića, restorana i tržnih centara – rekla je premijerka.

Prethodno je saopštila da se javni prevoz obustavlja od subote u 20 h do daljeg, kao i prvobitnu odluku da se kafići, restorani i tržni centri zatvaraju od nedelje uveče.

– Od sutra u 20 časova prestaje javni prevoz do daljeg, a od nedelje u 20h zatvaramo restorane, kafiće i tržne centre – navela je ona na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i dodala da će se dozvoliti dostava hrane.

Rekla je da su apelovali na ličnu odgovornost, ali da pošto ona ne daje preterane rezultate, moraju da se uvode dodatne zabrane.

– Znam da ćemo imati veliki broj suđenja, tužbi. Moraćemo da damo veliku sumu novca iz budžeta i od građana, da platimo propuštene dobiti i šanse. Ali to je investicija u ljudske živote – rekla je ona.

Ona je pozvala sve građane da od sutra ujutru ne idu u kafiće i restorane.

– Hajde svi, da ne bude niko sutra ujutru u kafiću. Je l mora Vlada da zabrani? – rekla je Brnabić.

Rekla je su te mere odlagane zbog ekonomskih gubitaka, ali da vremena više nema – “zatvaramo, borimo se za ljudski život”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here