pixabay.com

Evropski komesari će danas na sastanku u Strazburu usvojiti Paket proširenja, koji uključuje i godišnji izveštaj o napretku Srbije u ispunjavanju kriterijuma za članstvo u EU, potvrđeno je u Evropskoj komisiji.

“Komesar Varhelji će Paket proširenja predstaviti na konferenciji za medije u 17.15 nakon što će ga izložiti poslanicima Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta”, najavljeno je u Komisiji.

Evropski parlament je ranije najavio da će komesar za proširenje, Oliver VarheLji, 19. oktobra od 15 časova na sastanku Spoljnopolitičkog odbora u Strazburu predstaviti Paket proširenja za 2021. godinu. Paket proširenja koji sastavlja Evropska komisija obuhvata procenu stanja i reformi u zemljama u procesu pristupanja Uniji.

Paket uključuje i pojedinačne izveštaje za zemlje sa Zapadnog Balkana i Tursku koje su u različitim stadijumima pristupanja EU. Paket proširenja se objavljuje jednom godišnje i predstavlja najznačajniji dokument kojim se ukazuje na stanje u svim oblastima, procenjuje ispunjavanje ekonomskih i političkih kriterijuma i daju preporuke za dalje reforme zemalja na puta ka članstvu u EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here