Današnji meč s Japanom se meri po prethodnom: Nije igra bila problem nego motiv (UŽIVO, 12.20)

0
fivb.org
Selektor Terzić očekuje da motiv bude na visini zadatka

Selektor naših odbojkašica Zoran Terzić očekuje da će tim biti na visini zadatka jer je ulog u polufinalnoj grupi Svetskog prvenstva veći.

Uoči duela s Japanom u prvom kolu u polufinalnoj grupi (nedelja, 12.20 časova) one uveravaju da jesu, jer su iz izgubljene utakmice s domaćinom mundijala (3:1) izvučene pouke.

– Sigurno da vrlo dobro poznajemo Japanke jer smo igrale s njima pre nbekoliko dana. Znamo šta možemo da očekujemo, a i svesne smo grešaka koje smo pravile. Meč će biti teži pošto će domaća selekcija na krilima publike i dalje biti u naletu. Mislim da dočekujemo susret u dobrom raspoloženju, spremne da odigramo mnogo bolje nego u prethodne dve utakmice – poručuje Tijana Malešević.

Milena Rašić uočava problem koji je ophrvao naš tim u porazu u prethodnom okršaju s Japankama.

– Imali smo dovoljno vremena za predah. Moraćemo da poradimo na sitnicama u odnosu na prvi meč, pre svega na strpljenju koje nam je nedostajalo jer su Japanke uporne u odbrani. Sigurna sam da drugu utakmicu možemo da odigramo mnogo bolje. Motivacija nije problem.

Selektor Terzić, obaveštavajući da će u pogonu biti i Tijana Bošković, koju je omela povreda, smatra da tim nije u krizi.

– Nismo mi imali krizu igre u smislu da smo pali u formi nego, što je vrlo loše, motiv nije bio na potrebnom nivou, na onom na kojem je bio do momenta dok nismo obezbedili odlazak u završnicu. Pretpostavljam da će sada motiv biti mnogi veći jer je i ulog veći u odnosu na prošlu utakmicu. Nadam se da će i rezultat biti drugačiji.

RASPORED

Nedelja

H: Kina – SAD (9.10)

G: Japan – Srbija (12.20)

Ponedeljak

H: Holandija – SAD (9.10)

G: Italija – Japan (12.20)

Utorak

G: Italija – Srbija (9.10)

H: Holandija – Kina (12.20)

U polufinale, 19. oktobra, idu po dve prvoplasirane. Sutradan su meč za treće mesto i finale.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here