Foto: EPA/FRANCK ROBICHON
Jusein Bolt

Jusein Bolt je već dugo u penziji, tačnije od Svetskog prvenstva u Londonu, ali gotovo da nema velikog atletskog takmičenja da se o njemu ne govori.

Jamajčanin je tokom jednog atletskog mitinga u Dubaiju izjavio kako je uveren da bi na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio zlato na 100 metara.

Podsećanja radi, olimpijsko zlato je uzeo 27-godišnji Italijan Marsel Džejkobs sa vremenom 9.80. Od Boltovog odlaska u penziju u sprintu ne postoji neko dominantan. Tako je i u Tokiju sve bilo otvoreno po pitanju osvajača medalja.

Njegov pobednički rezultat je, smatra Bolt, nešto što bi mu bilo itekako dohvatljivo da se odlučio na povratak atletici i spremio se za Tokio.

– Trener mi je rekao jako važnu stvar kad sam se penzionisao. Rekao mi je da novi momci nisu ništa brži. Naprotiv, sporiji su. Nisam previše razmišljao o tome, ali da, činjenica je da momci danas nisu toliko brzi. I ja sam, kad sam došao do određene granice, s vremenom počeo da idem unatrag, ali mislim da bi mi tih 9.80 bilo dohvatljivo – rekao je Bolt.

Njegov svetski rekord stoji od Svetskog prvenstva u Berlinu 2009. kada je istrčao čudesnih 9.58. Približio mu se još samo 2012. kada je za olimpijsko zlato u Londonu trčao 9.63, a nakon toga više nije bio brži od 9.77. A s obzirom na prethodnu izjavu, ne čudi Boltovo mišljenje da njegovi svetski rekordi, spomenutih 9.58 na stotki i 19.19 na 200 metara, neće tako skoro biti srušeni.

– Trenutno u ovoj generaciji ne vidim nikoga za koga mi se čini da bi mogao da sruši moje rekorde. Tako da mislim da će još nekoliko godina oni biti u mom vlasništvu – kaže osvajač osam zlatnih olimpijskih odličja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here