Promo
Frankfurt

Dani kulture – Srbija” („Kulturtage-Serbien“), prva manifestacija ovog tipa u Nemačkoj, održaće se u subotu i nedelju, 22. i 23. juna na jednom od glavnih gradskih trgova Rossmarkt trgu u Frankfurtu.

U okviru ovog događaja predviđene su pozorišne predstave, muzički koncerti, likovni ateljei za decu, sportska takmičenja i kulturno-umetnički program na kome će pored folklornih društava učestvovati i umetnici koji će izvoditi rok i pop muziku sa naših prostora.

Ideju za pokretanje ove manifestacije dao je konzulat Republike Srbije iz Frankfurta, a pomoć u realizaciji ovog dvodnevnog događaja pružili su Centralni savet Srba u Hesenu, Eparhija Srpske pravoslavne crkve u Nemačkoj, Turistička organizacija Srbije, Dečji kulturni centar Beograd, kompanija GO4YU, kao i brojna srpska udruženja i klubovi.

Cilj ove manifestacije je da se na drugačiji način predstavi srpska kultura, istorija i duhovnost a sav prihod sa štandova koji će biti oko glavne pozornice biće namenjeni za opremanje Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu.

Pozivamo vas da svratite na GO4YU štand kako biste saznali na koji način možete da ostanete u kontaktu sa Srbijom, a očekuju vas i mali pokloni iznenađenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here