Dani srpske literature

0

Na plakatu: Sadržaj programa

 Centralni događaj je planiran za 11. novembar sa početkom u 19 sati kada će glumac Tomas Nej čitati odlomke o Velikom ratu iz dela "Veliki rat" – Veliki rat u ogledalu srpske literature i štampe, čiji je autor Gordana Ilić Marković, uz muzičku pratnju pijanistkinje Jovane Nikolić u sali muzeja – Museum für Kunst und Genjerbe, Steintorplatz , 2099 Hamburg.

Za publiku svih uzrasta će 9. novembra sa početkom u 15 sati biti predstavljene " Serbisće Märćen für Groš und Klein "("Srpske bajke za velike i male") u prostorijama Kulturhaus Stern Chance, Schröderstiftstr . 7, 20146 Hamburg
U velikoj sali hrama Svetog arhangela Mihaila se organizuje literarno veče 14. 11. sa početkom u 19.sati pod naslovom Von Leipzig bis Hamburg (Od Lajpciga do Hamburga) kada će govoriti profesor dr Robert Hodel, šef Katedre za slavistiku u Hamburgu i pesnikinja Verica Tričković. Schellingstr. 7, 22089 Hamburg.

Takođe je organizovana izložba na temu "Die Geschichte der serbischen Schrift und Sprache"

(Istorija srpskog pisma i jezika) koja je postavljena od 28.10. do 06.11. u glavnoj zgradi Univerziteta u Hamburgu , Istočno krilo, a zatim će biti preseljene u hram Svetog arhangela Mihaila od 08.11. do 23.11.

Organizator je D&BOOKS, Jelena Dakić uz podršku Ministarstva za kulturu i medije Republike Srbije , uz saradnju sa bečkim i hamburškim univerzitetima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here