Promo

I dok se na Balkanu ovih dana ne stišava rasprava oko slavljenja američkog praznika Dan veštica, Borko Radivojević nije imao nikakvih nedoumica kada su veštice u pitanju, pa se tako jedna od njih i pojavljuje u njegovom spotu, a igra je niko drugi do neponovljiva Danica Maksimović.

Jedna od najuspešnijih glumica u istoriji domaće kinematografije i najpopularniji harmonikaš u regionu ujedinili su snage na snimanju spota za pesmu pod nazivom “Vlaška magija”, kojim će otpočeti promocija Borkovog novog albuma snimanog u studiju u kome su radile i brojne svetske zvezde poput Lejdi Gage, Prinsa i Tine Tarner.

Koliko je ozbiljno pristupio svakom od segmenata govori i činjenica da je spot sniman najsavremenijom tehnikom na nekoliko lokacija u zapadnoj Srbiji, a radnja govori o tome kako je muzika jača od magije te pesma na kraju pobedi vešticu, mada umetnik zbog toga u procesu osedi.

– Kada sam prvi put čula pesmu bez mnogo razmišljanja sam pristala da se pojavim u spotu jer verujem da Borko zaista poseduje jedan redak bogom dani talenat koji sam želela da podržim. Sigurna sam da će njegov projekat pomeriti granice muzike i doneti novu energiju na našu scenu i želim mu svaku sreću u tome – rekla je Danica, a svoje oduševljenje nije skrivao ni kralj harmonike.

– Velika je čast imati prilike da upoznaš jednu umetnicu ovakvog ranga, a privilegija je sarađivati s njom, i nadam se da će i publika uživati u albumu koliko smo mi uživali u svakom koraku dok smo ovaj projekat radili – rekao je Borko.

Danica nije jedina glumica koja je zaigrala u nekom od spotova poznatih muzičara. Naime, Tamara Aleksić ukrasila je spot Van Goga za pesmu “Možda baš sad”, dok je njena koleginica Miona Marković glavna zvezda spota benda Buč Kesidi.

Mladi i zgodni model i glumac Luka Raco često se pojavljivao u spotovima i uglavnom je glumio zavodnike.

– Voleo bih da i ubuduće snimam spotove. Međutim, sada više vodim računa za koga to činim. Ne bih prihvatio neke proste scene niti bih sarađivao baš sa svim našim muzičarima – rekao je Luka, koji je sarađivao sa Dejanom i Sašom Matićem, Banetom Mojićevićem, Dunjom Vujadinović…

Kostić kao reditelj

Sve popularniji i traženiji glumac Andrija Kuzmanović, pojavio se u spotu benda “Beso de loco”
, i to u malo drugačijem izdanju od onog u kojem ga je publika upoznala na bioskopskom platnu.

– Andrija je sjajno odradio svoju ulogu, i ovim putem želimo da mu se zahvalimo, bila je čast sarađivati sa njim – rekli su tada članovi benda.

Vuk Kostić pomogao je u režiranju spota za pesmu “Onu moju”, Tropiko benda. On se pojavio i u njihovom video-klipu za numeru “Misliću na tebe”.

– Režiranje nije moj posao, ali volim da se zabavljam sa prijateljima. Ovo je treći put da sarađujem s momcima iz benda, sa kojima sam se sprijateljio, jer mislim da su kvalitetni muzičari i divni ljudi – rekao je Kostić.

Nina u zagrljaju Slavka

Pevačica Nina Badrić ekranizovala je novu numeru “Volim te, volim”, a u spotu se našla u zagrljaju popularnog glumca Slavka Sobina. Hrvatski glumac sve je popularniji u Srbiji, a već za neki dan ćemo ga gledati u drugoj sezoni popularne serije “Senke nad Balkanom”. Romantične scene Nininog spota snimljene su na Hvaru, a pevačica je objasnila zbog čega je baš Slavka odabrala za partnera.

– Slavko Sobin bio je idealan odabir za spot jer nosi u sebi tu emociju i toplinu koja je bila potrebna za priču o kojoj pesma govori. Priču o ljubavi koja ostaje i ima srećan kraj – rekla je Nina.