Danijel zaslužuje da raste kao i druga deca

0

Sa ogradom i kapijom biće bezbedniji: Bošnjačka mahala
 

Kako ističe Snežana Keljanović, socijalni radnik iz Kosovske Mitrovice, koja vodi akciju za pomoć ovoj porodici, obezbeđeno je dovoljno mleka i drugih namirnica za malog Danijela i za ostale članove porodice, pristiglo je i dovoljno sredstava za higijenu, popravlja se ograda i gradi kapija oko doma Radivojevića koja će ih zaštititi od nezvanih gostiju i ekstremista koji često divljaju ovim delom Kosovske Mitrovice. Mali Danijel svakako zaslužuje da raste i živi kao i druga deca.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

– Od prikupljenih sredstava uspeli smo da im kupimo frižider i električni šporet, nedostaju im dva-tri kauča ili slični ležajevi, posebno krevet za malog Danijela. Mnogo bi im značila i veš-mašina, a za zimu će im trebati i smederevac za grejanje. Valjalo bi i da im nekako isteramo vlagu iz memljivih soba u kojima žive. Očekujemo pomoć iz dijaspore. Nekoliko čitalaca "Vesti" iz Nemačke, Austrije i Švajcarske već se javljalo i raspitivalo kako mogu da pomognu teško bolesnom Dragošu, njegovim nezaposlenim ćerkama, koje preživljavaju perući prozore, sinu Janku, koji je uvek spreman da nadniči i unuku Danijelu – priča Snežana Keljanović.

 

Poziv Srbima sa KiM

U akciju pomoći Radivojevićima uključile su se udruženja Akademija 28 i Teatar 78 iz Beograda. Očekuje se da će ovoj porodici, u granicama svojih mogućnosti, pomoći i opština Kosovska Mitrovica. "Pozivamo sve Srbe koji su sa ovih prostora, a žive i rade negde u inostranstvu da svi pomognemo Radivojevićima, nekada uzornoj i bogatoj mitrovačkoj porodici, da se izvuku iz teške krize koja ih, sticajem raznih nesrećnih okolnosti, prati decenijama. Moramo im vratiti dostojanstvo", ističe Snežana Keljanović.

 

Ceo život velika muka: Dragoš sa Zorkom, Vitomirko i Danijelom
 

Do 2002. godine Dragoš je radio u Trepči, a njegova supruga Dragica, koja potiče iz ugledne mitrovačke porodice (ćerka čuvene farmaceutkinje Olge Čehinje) preživeli su dve teške tragedije, najpre su od raznih bolesti izgubili dvoje dece, a potom su u požaru koji je pre trinaest godina zahvatio njihovu kuću ostali bez još dvoje potomaka – mališana Ružice i Pavla. Odmah potom i Dragica je umrla, a Dragoš se razboleo, "kola su naglo krenula" nizbrdo, porodica je zapala u nevolje koje su dodatno pogoršane dolaskom Kfora, upadima Albanaca u Bošnjačku mahalu, čestim tučama zbog kuće, stalno ugroženom bezbednošću, neizvesnošću i nemogućnošću zaposlenja.

 

Kontakt

Porodici Radivojević naši čitaoci mogu da pišu na adresu: Bošnjačka mahala, Kozara 3, ili da pozovu redakciju "Vesti" na telefone: 00381 11 3193 771 ili 00381 11 3190 924 koja će im omogućiti kontakt posredstvom našeg dopisnika iz Novog Pazara. Kontakti sa članovima porodice Radivojević mogući su i posredstvom telefona 00381 64 296 7770 (Snežana Keljanović).

 

– Mnogo hvala svim znanim i neznanim koji su nam dosad pomogli, najvažnije nam je da zbrinemo malog Danijela, da do zime obezbedimo šporet i drva i da imamo kakvu takvu bezbednost – kaže zahvalna ćerka Zorka Radivojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here