Youtube/Hold Me Right Film
Danijela Štajnfeld

Glumica Danijela Štajnfeld oglasila se nakon što je Više javno tužilaštvo odbacilo njenu prijavu za silovanje protiv Branislava Lečića.

Štajnfeld je na svom Instagram profilu podelila nekoliko objava kojima je prokomentarisala današnju odluku tužilaštva.

– Uz ovu ženu svom silinom i snagom i uz povike – VERUJEMO TI i uvek ćemo ti verovati! A što se tiče odluke tužilaštva ovo je samo još jedan dokaz koliko je važno boriti se za zakon po kojem će se odsustvo pristanka na seksualni čin direktno značiti i silovanje – navodi se u objavi koju je Štajnfeld podelila i kratko prokomentarisala sa “Tako je.”

U drugoj objavi glumica je pitala “Zašto žrtve ćute”, dok je u sledećoj podelila sliku na kojoj je pisalo “Danijela, uz tebe smo”.

Štajnfeld je potom podelila sliku sa sledećim tekstom:

– Ja ne moram nikome ništa da dokazujem. Ja želim da žrtve imaju slobodu da prijave nasilje i pravo na podršku. I jedna žrtva je previše, a ima ih nebrojeno. To mora da prestane. I zato ja neću stati – napisala je glumica.

Prijava protiv Lečića je odbačena, jer nema osnova sumnje.

– Ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti – rečeno je u Tužilaštvu u vezi sa slučajem prijavom Štajfeldove.

Danijela Štajnfeld prvo je svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznela tvrdnje da ju je silovao “moćnih iz filmske industrije”. Tek mesecima kasnije je policiji prijavila da ju je 2012. godine silovao stariji kolega – inače poznati glumac Branislav Lečić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here