Danijela stigla iz Beograda

0
 

Gošća: Danijela Stanković
 

Na promociji "Zaveštanja" bila je prisutna i gošća pesnikinja Danijela Stanković iz Beograda, koja je kazivala nekoliko njenih pesama iz najnovije zbirke pod nazivom "Žig".

 

Zahvalnica Sveti Krstiću

Predsednik ovog udruženja Milisav Đurić je uručio zahvalnicu Sveti Krstiću, rodom iz Koprivne. On je u saradnji sa udruženjem organizovao transport 100 knjiga od štamparije u Inđiji do Švajcarske.

Iz Udruženja Srpskih pesnika u Švajcarskoj na sastanku su bili prisutni predsednik Milisav Đurić, potpredsednik Sava Ilić Gajić, sekretar Milka Kajganić, blagajnik Mira Radojević, članovi: Snežana Petrović, Biljana Mihailović, Radoje Regojević, Ivana Nikodijević-Prlina, Silvana Perić, Milka Pantić-Volker, Mića Savanović, Jovica Sladojević, Radmila Miljković, profesor Radomir Vasić, Nadica Anđelić, Mileta Simić Mali, Darko Stevanović i drugi.

Udruženje je brojnije za još jednog člana – Radmilu Miljković. Posle završenog sastanka, pesnici su se predstavili, a potom kazivali svoje i stihove drugih članova Udruženja Srpskih pisaca iz nedavno promovisanog zbornika "Zaveštanja 2014".
Veče je završeno u izuzetno veseloj atmosferi, a za muzički deo programa postarao se estradni umetnik Zoran – Zoka Janković, koji je starim dobrim pesmama razveselio sve pesnike.

Kako smo saznali na sastanku je dogovoreno da Udruženje uzme učešća u izradi leksikona o Srbima u rasejanju od 1914. do 2014.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here