Danijelu Tadiću i treći mandat

0

 

Ovde potpis

Novi članovi uprave su: koreograf društva Naser Saitović, Jasmina Matijević, Sandra Hrnjak, Jovan Stanković i Senadija Radević kao i dugogodišnji aktivista Ljubica Grujić. Nadzornu komisiju čine Stojadinka Kostić, Sandra Đurić i Goran Bodirogić.

 

Skupštinu je vodio stari prijatelj i dugogodišnji aktivista Dušan Pokrajac, a overioci su bili Božidarka Pašagić (predsednik Srpske kulturne zajednice iz Gagenaua) i Željko Stojanović. U svom izveštaju predsednik Tadić je izložio sve aktivnosti centra u poslednje dve godine.

 

Srpska škola

Tadić je naveo da posle godinu i po dana pauze ponovo postoji srpska škola u Raštatu i pozvao je roditelje da upišu decu. Nastava se održava u prostorijama centra (Karlstr.3) svakog petka od 16 do 18.30.

On je istakao da je zadovoljan što broj mladih u folklornoj sekciji raste, što su mladi folkloraši aktivni i što se redovno predstavljaju i srpskoj i nemačkoj publici, kao i što su imali mogućnosti da mladima pruže nove koreografije. U narednom periodu on je obećao nova druženja i nastavljanje organizovanja proslava za velike praznike.

 

Toplim rečima zahvalio se starijim istaknutim članovima centra Ljubici Grujić i njenom suprugu Zoranu, potpredsedniku Nenadu Crnogorcu, koji je po sopstvenoj želji napustio upravni odbor, zatim blagajniku Milić Tadiću, koji nije samo blagajnik, već i ekonom i hausmajstor i glavni šef za pravljenje ćevapa.

 

Posebna zahvalnost upućena je Marti Hajduković, ženi koja je uvek u centru, koja redovno otvara klupska vrata i goste služe pićima. Posle zvaničnog dela skupštine prešlo se na druženje uz domaći gulaš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here