MN Press
Predrag Danilović

Predsednik KSS Predrag Danilović komentarisao je danas neuspehe mlađih košarkaških selekcija.

Danilović je istakao da nije uvek realno donositi medalje, ali da će analizirati rad mlađih selekcija pa tek onda donositi zaključke.

– Ne mogu se svake godine osvajati medalje. Prošle i pretprošle godine smo donosili medalje. Pre toga je takođe bio period kada nije bilo medalja. Malo je šira priča, koja bi mogla da obuhvati i klubove. Ne bih ništa zasad komentarisao dok ne dobijem potpuni izveštaj od trenera, kada budemo znali kako je sve tačno išlo. Pratili smo mi dešavanja, ali treba da napravimo detaljnu analizu, da obuhvatimo sve aspekte. Kada bismo sada pričali ne bi nikome ništa dobro učinilo. Tek kada ciklus bude kompletitan javnost će biti upoznata sa svim pojedinostima – istakao je predsednik KSS, a zatim ukazao i da postoje problemi sa klubovima:

– Mnogi od vas gledaju verovatno te utakmice i misle o tome kako su ti momci bili šampioni prethodnih godina. Gde su izgubili dve godine? Oni ne igraju za reprezentaciju te dve godine. U reprezentaciji rade samo mesec dana u najboljim mogućim uslovima. Njihov razvoj je vezan za klubove, kao što je bio i svih nas, a biće i u budućnosti. Sve zavisi od klubova. Razumem i klubove, pogotovo one koji učestvuju u evropskim takmičenjima, da žele da naprave dobre rezultate i da ostanu što duže s njima. Naša karakteristika oduvek je bila pravljenje mladih igrača i davanje šanse njima.

Podsetimo, generacija do dvadeset godina – pretposlednja. Igrači do devetnaest godina – sedmi. Juniori – ispali u osmini finala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here