Fudbalska reprezentacija Danske pobedila je Češku sa 2:1 i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u fudbalu. 

U meču odigranom u Bakuu, prvi pokušaj imali su Česi kada je šutirao Kufal u 4. minutu, a Dilejni izblokirao njegov udarac. Ipak, već u narednom minutu Danska je povela. Dobili su Danci korner, što je bila diskutabilna odluka. Sudije su pokazale da se izvede udarac iz ugla, centrirao je Striger-Lersen, a svi su zaboravili na Tomasa Dilejnija koji je ostao sam negde na penalu i +glavom smestio loptu iza leđa Vaclika.

Do kraja poluvremena, Danci su uspeli da dupliraju rezultat. Mele je odlično centrirao spoljnim delom kopačke sa leve strane i pronašao Kaspera Dolberga na petercu. Ovaj je rutinski plasirao loptu u mrežu, dok je golamnu Vacliku ostalo samo pogledom da isprati završetak ovog napada.

U nastavku, Česi su uspeli da smanje rezultat i unesu dodatnu neizvesnost u meč. Igrao se 49. minut, Kufal je ubacio, a Patrik Šik pokazao kakav je strelac. Ništa tu nije mogao Šmajhel, a Šik je postihgao svoj peti gol na šampionatu i izjednačio se sa Kristijanom Ronaldom.

Do kraja meča Češka je pokušavala da dođe do izjednačenja i produžetaka, ali osim jednog pokušaja Krmenčika, koji je otišao visoko preko gola, i nepreciznog udarca Jankta, nisu uspeli da stvore ozbiljniju situaciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here