commoswikipedia.org/Julian Nyča
Preševska dolina

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri izjavio je da bi, kada bi bio premijer, pristao na razmenu teritorija.

Kako se navodi, on bi dao 17 sela u okolini Leposavića i Zubinog Potoka u zamenu za Preševo, Medveđu i Bujanovac, prenosi Kosovo onlajn. Prema njegovim rečima, posle Drugog svetskog rata ovih 17 sela pripojena su Kosovu dok su Preševo, Bujanovac i Medveđa pripali okrugu Vranja.

– Sela u Leposaviću, Zubinom Potoku su srpska, nema Albanaca. Neko vreme su bili u teritorijalnoj organizaciji Srbije. To je demarkacija granice, tehnička korekcija granice, to se čak ne može nazvati promena granice – izjavio je Haziri za Reporteri.

On je rekao da su najave da će doći do promene granice do reke Ibar netačne i da imaju za cilj zastrašivanje ljudi.

Ocenio je da “Srbija ne želi samo sever Kosova, već želi celo Kosovo”.

– Srbija tvrdi da će celo Kosovo vratiti rezolucijom 1244, bar formalno i nastavlja da laže sopstveni narod – kaže Haziri.

On je negirao da postoje tajni sporazumi kao što tvrdi kosovski premijer u tehničkom mandatu Aljbin Kurti.

6 COMMENTS

  1. OSTAVIO TI SRPSKU ZEMLJU TVOJ PRADEDA A STA BI BILO KAD BI SRBIJA TRAZILA ALBANSKE ZEMLJE IZLAZA NA JADRANSKO MORE

  2. Molim ljude zdravog razuma dami pomognu da odem iz ove lude i siromašne bjede od zemlje makar sa privremenim boravkom u evropi za uzvrat poklanjam porodičnu kuču 2 spratnicu i garažu za 3 auta u dobrom stanju i 10 ara mjesta oko kuče isto uz nju i šumu od 160 ara samo molim vas da bude sigurna Viza bitču vam do boga zahvalan.Dok ovi Političari i ostali od glupog naroda neka uživaju ovdje slušajuči svake godine iste,Laži ja 2 života nemam do vraga i bestraga zajedno sa Srbijom i Kosovom i Politika napraviše ,Demone od naroda oni postadoše, Milijoneri a narod sluga dok jadna djeca naša taoci mitova i laži imalite ,Bože dragi spasi nas od ove zemlje.

  3. Skadar i Drač i okolinu da vrate i da se isele iz preševa , bujanovca i kosova jer sledeći put boleće nas uvo za konvencije o ratovanju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here