Alehandro Bedoja (32), krilo Filadelfije junion, kapiten tog MLS ligaša, dočekao pravi trenutak da zavapi na vrhovni zakonodavni organ SAD u svetlu bezumnih događaja u zemlji poslednjih dana. 

Amerika je potresena serijom masovnih ubistava u kojima je ugašeno više od 30 života u El Pasu, Dejtonu i Čikagu. Bezumlje je pogodilo i fudbalera Filadelfije, koji je, pošto je u 3. minutu doveo svoj tim u vođstvo s 1:0, podelio radost sa saigračima, a onda se dohvatio mikrofona pored terena za ozvučenje u televizijskom prenosu.

– Hej, Kongrese, učini odmah nešto protiv oružanog nasilja – ogorčeno je viknuo Bedoja, nadajući se da će njegov vapaj da se čuje do Kapitola.

Filadelfija je baš i igrala u Vašingtonu, a vođstvo u Istočnoj konferenciji severnoameričke soker lige je sačuvala tako što je deklasirala domaćina Di-Si junajted s 5:1. Engleski as Vejn Runi mogao je samo da nemoćno posmatra kanonadu gostujućeg tima.

– Ne želim da sedim skrštenih ruku i da ćutim. Ja sam prvo čovek, a posle fudbaler. Moramo nešto da učinimo da se ne bismo pretvorili u društvo ravnodušnih. To je veliki problem. Imam decu. Kad ih odvedem u školu, strahujem za njih jer nam se ubistva dešavaju na javnim mestima. Zašto ne bismo podigli cenu oružju i uveli veće poreze? Političari su političari, njih podržavaju lobisti i korporacije. Moramo da promenimo način na koji vlada radi. Zašto svako može da uđe u prodavnicu i kupu 100 patrona? – besno je govorio Bedoja.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here