Lična arhiva
Na rubu egzistencije: Porodica Zarić

Porodicu Zarić iz sela Trnjaci kraj Bijeljine život nije nikad štedeo, oduvek su jedva sastavljali kraj sa krajem, ali su im život svojim humanim donacijama olakšavali ljudi velikog srca iz cele dijaspore.

Radomir (51) živi sa suprugom Draganom (40), ćerkom Marijom (12) i sinom Radenkom (13) u jednom sobičku nedovršene kuće.

Marija je obolela od cerebralne paralize, slabo je pokretna, a njena majka Dragana je psihički bolesnik. Zbog nemaštine, često ne pije lekove koji su joj neophodni. Radomir je srčani bolesnik, a lekovi koji bi popravili njegovo zdravstveno stanje često su samo pusti san. Oboje su nesposobni za rad, žive od tuđe nege i socijalne pomoći koja iznosi oko 90 evra.

Stoga je ovu siromašnu porodicu obradovala novčana pomoć iz Švajcarske koju im je poslala plemenita Marija Golubović. Dar od 380 franaka je zaista spas u ovom trenutku za uboge ljude.

– Hvala joj od srca, odmah ćemo kupiti lekove i namirnice koji su nam najneophodniji. Nemamo dovoljno reči da joj se zahvalimo – drhtavim glasom priča Dragana. Ona ne može da zaustavi suze govoreći koliko im je ovaj dar važan.

Dok se nisu ozbiljno razboleli, Zarići nisu molili za pomoć. Kad je bolest uzela maha, nažalost, dovela je u pitanje opstanak čitave porodice.

I plemeniti Jovan Živanović iz Modriče koji je na radu u Nemačkoj ih je obradovao s prilogom od 100 evra i s pregršt darova.

Dovezao im je dva metra drva, brašno i slatkiše za decu. Zarići su mu zahvalni do neba.

Kako pomoći?

Plemeniti čitaoci “Vesti” koji žele da pomognu porodici Zarić da u narednom periodu, ipak, prikupe sredstva za kupovinu krave, mogu stupiti u kontakt sa njima putem adrese: Selo Trnjaci kod Bijeljine, 763120, Republika Srpska ili putem telefona na broj: +387 65 190 765 i dogovoriti se sa njima oko načina dostave pomoći. Kao i uvek, “Vesti” su na usluzi.