Davidenko osvojio Šangaj

0

Davidenko je u finalu Šangaja savladao Španca Rafaela Nadala rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 6:3.

 

Rus je tokom prvog seta imao prednost od 4:2 i svoj servis, ali nije uspeo da ranije reši prvi deo igre. Nadal je preokrenuo na 5:4, međutim otišlo se u taj-brejk koji je pripao Davidenku.

 

U drugom periodu ruski igrač je odmah uzeo brejk i otvorio sebi put ka pobedi.

 

Do 18. titule u karijeri Davidenko je stigao mnogo lakše nego u jučerašnjem polufinalu protiv Novaka Đokovića, pošto se još jednom videlo da Nadal zbog problema sa kolenima ne igra na vrhunskom nivou.

 

"Najteži deo posla obavio sam u polufinalu, jer mi je iz nekog razloga uvek lakše da igram u finalima. Od 23 finala u karijeri izgubio sam samo pet, ali uvek imam dosta problema da stignem do završnog meča", rekao je Davidenko posle pobede koja mu je donela 1.000 ATP poena i 616.500 dolara.
 

Nadal ove sezone ima velikih problema zbog povrede kolena i trbušnih mišicha i ovo mu je bilo tek prvo finale od maja, kada je trijumfovao na mastersu u Madridu.

 

"Ne volim da gubim. Imao sam šansi da preokrenem meč, ali ih nisam iskoristio i Davidenko je zasluženo pobedio. Ovo mi je bio prvi meč protiv nekoga od vrhunskih igrača nakon povrede i zadovoljan sam što sam mogao da igram sa sto odsto snage", rekao je Nadal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here