Foto: EPA/ENRIC FONTCUBERTA
Frenki de Jong

Fudbaler Barselone i holandski reprezentativac Frenki de Jong ne želi da nastavi karijeru u Mančester junajtedu, prenosi španski list “Sport”.

Barselona je pristala da proda De Jonga engleskom klubu za 80 miliona evra, ali je holandski fudbaler stopirao ovaj transfer.

“Sport” ističe da je Barselona saopštila De Jongu da ima dve mogućnosti. Prva je da ode iz katalonskog kluba, a druga je da pristane na smanjenje plate, koja sada iznosi 15 miliona evra po sezoni. Međutim, holandski fudbaler ne pristaje ni na jednu opciju.

De Jong ima ugovor sa Barselonom do juna 2026. godine, a čelnici katalonskog kluba žele da smanje njegovu platu na devet miliona evra po sezoni. On želi da ostane u ekipi sa “Nou Kampa” i da se izbori za mesto u startnoj postavi.

“Sport” tvrdi da bi Barselona mogla da ima problema sa registracijom novih fudbalera ako ne proda De Jonga, jer ne sme da pređe limit, koji je španska La Liga odredila za plate fudbalera.

Barselona mora da smanji budžet za plate za najmanje sto miliona evra, a to znači da katalonski klub mora da se reši nekoliko igrača, jer u suprotnom neće moći da registruje Franka Kesija, Andreasa Kristensena, Rafinju i Osmana Dembelea.

Španski mediji podsećaju da je Barselona prošle godine zbog finansijskih problema morala da se odrekne Lionela Mesija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here