Debakl Zvezde u Podgorici

0
MN Press
KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su debakl u derbiju 22. kola ABA lige, pošto ih je Budućnost u Podgorici nadigrala rezultatom 83:63. 

Crvena zvezda je prvi poraz u sezoni u ABA ligi doživela u Beogradu, upravo od Budućnosti (67:65), pa je jasno da je tim Dejana Radonjića ima motiv da se revanšira dobro poznatom rivalu, ali im neće biti lako uprkos pobedi u Atini nad Panatinaikosom, pošto je crnogorski tim vezao šest pobeda u regionalnom takmičenju.

Budućnost ima učinak od 16 pobeda i tri poraza, a Zvezda skor 17-2.

Nema nepoznanica između Podgoričana i crveno-belih. Loše su gosti iz srpske prestonice otvorili derbi 22. kola, pošto je Ognjen Kuzmić promašio zakucavanje, da bi već u sledećem napadu faulirao Rida, koji je pogodio za dva, ali nije realizovao dodatno slobodno bacanje.

U trećem minutu se Budućnost odlepila na 6:2, a Rid je postigao uvodna četiri poena, preostala dva delo su Kobsa. Kako je vreme na semaforu u dvorani Morača odmicalo, tako je rasla prednost domaćina, pa je u sedmom minutu bilo plus 11 – (16:5).

Zvezda je prvu četvrtinu izgubila rezultatom 24:12, što i ne čudi jer je pogodila svega četiri od 13 šuteva – tri puta za dva i svega jednu trojku. Podgoričani su iskoristili očajno šutersko veče u prvoj deonici, a dominaciju su imali i u skoku. Čak 11 skokova, napsram smo četiri crveno-belih.

Tim Dejana Radonjića se trgnuo u drugoj četvrtini koju je dobio tesnim rezultatom 20:19, a najzaslužniji za to je Ognjen Dobrić koji je u jednom trenutku primakao Zvezdu na svega šest bodova zaostatka – 37:31.

Iskusni Dobrić ubacio je čak 13 poena uz tri skoka za poluvreme i bio je najsvetlija tačka blede Zvezde u Morači, dok su kod domaćina bolji od ostalih bili Ivanović sa 12 i Edžim sa 11 poena.

Raspala se Crvena zvezda u trećoj četvrtini, a kapiten Branko Lazić je čak tri put promašio za tri poena, od čega jednom nije pogodio ni obruč! S druge strane, Budućnost je bila strpljiva u fazi napada, tražila je najbolja rešenja i prednost je konstantno rasla.

Nastavili su Edžim i Ivanović da zatrpavaju koš Beograđana, pa je u jednom trenutku prednost dostigla vrtoglavih 23 poena – 66:43. Na kraju su Podgoričani taj period igre rešili u svoju korist rezultatom 24:14.

​Prva i treća katastrofalne četvrtine, nisu mogle da utiču da se anemična Zvezda ne “udavi” u iznenađujuće „vrućoj Morači“. Prednost je u jednom trenutku dosegnula i čak 28 poena u korist Budućnosti, kada je Dela Vale pogodio trojku.

​Ipak, crveno-beli su uspeli donekle da ublaže debakl, izgubivši okruglo 20 razlike – 83:63. Budućnost se zahvaljujući trijumfu uključila u trku za prvo mesto, pošto obe ekipe imaju učinak od po 17 pobeda uz tri poraza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here