Deca Cernice pamte svaki dar

Z. Mirković - Vesti
0
Z. Mirković

Na sastanku upravnog odbora Integrativno kulturnog udruženja Fokus iz Beča Goran Đorđević, direktor Osnovne škole “Branko Radičević” iz Cernice na Kosovu i Metohiji podneo izveštaj o upotrebi sredstava prikupljenih na humanitarnoj večeri krajem maja, a istovremeno je Radmila Savić, razrešena dužnosti koordinatora humanitarnih aktivnosti društva.

Kao što je i bilo dogovoreno Đorđević je detaljno slikom i rečju informisao prisutne o svakoj stavci i računu, gde su utrošena sredstva prikupljena na humanitarnoj večeri koja je održana 24. maja.

Prethodno je Savićeva u više navrata tokom letnjeg raspusta od direktora škole tražila takav izveštaj usled čega je došlo do razmimoilaženja sa upravom Fokusa.

Savićeva je preko društvenih mreža napadala direktora što nije podneo izveštaj odmah krajem maja i početkom juna.

Vesna Jovanović Klinger, predsednica Fokusa imala je razumevanje za direktora i pokušala da utiče na Savićevu da ne vrši pritisak na Đorđevića tokom odmora, jer je dogovoreno da podnese izveštaj posle početka nove školske godine.

– Došao sam u Beč da odgovorim na sva pitanja koja vas interesuju, da pogledam svima u oči i da te laži i neistine, koje su bile prisutne na društvenim mrežama opovrgnem, jer sam to shvatio kao napad na moj i ugled udruženja Fokus. Hvala vam što nam pomažete da opstanemo na ovim prostorima i na poverenju, koje ste nam ukazali. U nama imate velike prijatelje, koji će vašu humanost dugo pamtiti i nikada je neće zaboraviti – rekao je Đorđević.

On je udruženju Fokus, u ime dece škole u Cernici, uručio crtež u znak zahvalnosti.

Nakon diskusije, koja je usledila, Upravni odbor je jednoglasno usvojio izveštaj o utrošenim sredstvima i obećao novu pomoć deci u Cernici.

Zvonko Dimitrijević je u ime donatora koji je želeo da mu se ime ne objavljuje uručio računar i štampač za školu, a dodatnu pomoć su najavili i profesor Ljuba Radosavljević i Milenko Šoškan, vlasnik restorana “Lepa Brena”.

Dani srpske kulture

Vesna Jovanović Klinger je, na sednici iznela i koji su planovi za organizovanje Srpskih dana kulture u Beču. Ona je istakla da će u saradnji sa Austrijsko-srpskim udruženjem, uz pomoć SPC i blagoslov vladike Andreja, Fokus četvrti put zaredom ove jeseni organizovati Dane srpske kulture.

Planirane su promocije pisaca iz dijaspore i matice, zatim humanitarni koncert, dečja predstava “Pipi Duga Čarapa”. Detaljan program Fokus će objaviti za nekoliko dana.