B. Đorđević
Svi veseli: Bilo je i takmičenja u veštinama

U Srpsko-nemačkoj zajednici Mladost održan je maskenbal za decu.

Prethodnih meseci aktivnosti kluba, kada su u pitanju okupljanja i proslave, bile su dozirane zbog korona virusa, a po svemu sudeći tako će biti i naredno vreme. To važi već od 2. novembra, kada su na snagu stupile mere slične onima u aprilu. Zbog toga se ova dobro pripremljena priredba ukazala kao idealna prilika da se nadoknadi višemesečno suzdržavanje od razdraganog igranja, pevanja i takmičenja u raznim veštinama.

U sali nije bilo odraslih

Velika sala kluba bila je rezervisana samo za decu, dok su roditelji imali zadatak da dovedu mališane i preuzmu ih posle završenog maskenbala, da se ne bi stvarala gužva i opasnost od pojave i širenja virusa. Ovoga puta uprava je angažovala dvoje animatora, koji su sa puno energije uspeli da održe decu u stalnom pokretu uz igru ili pesmu, a to je trajalo čitava tri sata.

U izboru maski deca su bila veoma maštovita, pa su se uz likove iz bajki našli kauboji, princeze, policajci, vampiri. Bila je pripremljena i bogata trpeza za decu, pa su deca povremeno mogla da se okrepe, što im je bilo neophodno posle tolike jurnjave, utrkivanja i nadmetanja u raznim veštinama.