Deca se radovala peticama i odmoru

0

 

Liturgiju je pred punim hramom služio prota Milan Pejić, a horom "Sveti Simeon Mirotočivi" dirigovala je Jelena Agbaba- Milosavljević. Sveštenik je čestitao deci, roditeljima i nastavnicima, a u besedi je istakao da u svetu još ma mnogo dece koja nemaju šansu da idu u školu.
 

Raspust do septembra

Školski raspust u Donjoj Saksoniji završava se 10. septembra. Molitva za početak školske godine na koju je sveštenik pozvao sve đake, u hramu Svetoga Save održaće se 13. septembra u 18.00, a nastava u Srpskoj školi počinje nedelju dana kasnije, 20. septembra. Prvačići će kao i uvek dobiti prigodne poklone. Telefon Svetosavskog centra je 0511 394 19 24, faks 0511 394 19 25 a, imejl je: SOKGHann@t-online.de.

Posle liturgije u donjoj sali đaci Svetlane Bojić, Jelene Agbabe Milosavljević, Brankice Ot, Marije Arsić, Olivere Đukić-Tomanoski i koreografa Anđele Radujković, znanjem su pokazali da su ove školske godine svoju šansu veoma dobro iskoristili. Posle himne "Bože pravde" i pozdrava, grupa najmlađih verno je opisala "strašnog lava", a druga grupa zahvalila je svima, mami za poljubac, tati što za njih radi, ali i svima koji su im pružili mogućnost da idu u školu. Za zanimljivu malu humoresku sa pijace aplauz su dobili Ana Marija i Darko.

Najmlađa grupa je jedan recital posvetila baki i deki, a umetnički tim u sastavu Mihailo Dinić, Valentina Macanović, Ana Marija -Trivić, Kristina Drulić i Kristina Miličević, odigrali su kolo i zapevali, Jani i Jovani. Odrasla grupa osim spleta narodnih igara iz Pomoravlja i Šumadije pokazala je da lepo mogu da se zabavi i uz tonove zabavne muzike. Uz gitaru Dane Ot dopadljivo su otpevale "So u moru" Aleksandre Radović i "Sve smo mogli" legendarne Jadranke Stojaković.

Klavir je svirala nastavnica muzike i dirigent Jelena Agbaba -Milosavljević, a harmoniku i klavijature Damir Krekić. Program je završen laganim kolom koje su odigrali svi zajedno.

 

Više fotografija sa događaja pogledajte OVDE

Učiteljice su dobile cveće i prigodne poklone, a svedočanstva su prvo uručena predškolcima, braći Julijanu i Luki Kovačeviću, jer su došli bez znanja ijedne srpske reči, a onda seli i naučili. Pre podele svedočanstava sveštenik Pejić još jednom je naglasio značaj učenja maternjeg jezika, a posebno je apelovao na roditelje iz mešanih brakova i na one "koji se brzo umore".

 

Slavlje je posle programa nastavljeno zajedničkim ručkom koji su priredili roditelji i restoran Trokadero. Za muziku se pobrinuo Damir Krekić, a za dobro raspoloženje deca koja su i zbog petica i zbog raspusta bila najveselija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here