Vesti
Deo folkloraša koji su ulepšali uskršnje slavlje

Uprava Srpskog centra u sidnejskom predgrađu Bonirig organizovala je tradicionalnu uskršnju zabavu, kojoj je prisustvovalo više od 350 osoba, među kojima su deca i mladi i ovom prilikom bili, kako se to kaže – “prva violina”.

U kulturnom delu programa je učestvovalo svih osam folklornih grupa Srpskog centra Bonirig, koje su svojim nastupom dočarale svu lepotu pesme i igre iz raznih srpskih krajeva, a za predivan nastup svi su nagrađeni burnim aplauzima prepune svečane sale.

Gostima i svim prisutnima obratili su se kabramatski prota Đuro Đurđević i Tanja Zupković, ispred uprave Srpskog centra, čestitajući svima praznik uz želje da veče provedu na najlepši način.

Posebne pohvale idu na račun grupe vrednih majki, organizovanih pod imenom “Bonno mame”, na marljivom radu pre, za vreme i posle zabave, kao i koreografa folklornih ansambala Stanka Dimitrijevića na izvanrednom planiranju ovog događaja.

Atrakcija večeri bio je zeka koji je deci podelio šarena uskršnja jaja, a čiji identitet će ostati tajna da ne bi pokvarili iznenađenje.

Ne možemo a da ne pohvalimo i Jelenu Latković i Radu Bogićević, koje su tokom večeri kamerom ovekovečile ovogodišnju uskršnju zabavu u Bonirig.

Za roditelje zainterosovane da im deca uče i nastupaju u folklornom društvu pri Srpskom centru informacija, da se probe održavaju od ponedeljka do petka od 6 sati uveče u prostorijama kluba, gde ćete rado biti dočekani.

Ovom prilikom podsećamo da će u Srpskom centru 27. juna biti održana svečana Vidovdanska akademija.

Takođe, ove godine Srpski folklorni festival (Bonno Festival) održava se 6, 7. i 8. avgusta, a pripreme su uveliko počele. Ostaje da držimo palčeve da će nas ove godine restrikcije zbog virusa korona zaobići i da će srpska zajednica biti u prilici da na najsvečaniji način proslavi 35. po redu najveće okupljane srpskih folklornih družina iz cele Australije.

“Ravna gora ” na Festivalu ćirilice

Na adresu folkloraša iz Boniriga nedavno je stigla pozivnica za nastup na Festivalu ćirilice u centru Sidneja. Događaj organizuje bugarska organizacija “Rodina”, koja će okupiti predstavnike brojnih evropskih zajednica koje se služe ćiriličnim pismom.

Srpsku zajednicu će 22. maja Kongresnoj dvorani Sidneja (Sydney Congress Hall) predstavljati ansambl “Ravna Gora”, koji je na sajtu festivala predstavljen kao lider folklornih plesova u Zapadnom Sidneju. Pored grupe iz Boniriga učestvovaće i muzičari i folkloraši iz bugarske, makedonske, tuske, ukrajinske i slovačke zajednice.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here