M.S
Nagrađeni takmičari

Učenici kombinovanog odeljenja Srpske dopunske škole u Bremenu takmičili su se za diplome RTS na tradicionalnom krosu, koji je održan uprkos jakom vetru u gradu na reci Vezer.

Upravo zbog vetra takmičenje je održano u dvorištu Srpskog kulturnog centra “Bremen” jer vremenske prilike organizatorima nisu dozvolile da kros održe u prirodi. To, međutim, nije uticalo na raspoloženje učesnika trke, niti ih je sprečilo da daju sve od sebe i pokažu šta mogu i znaju. Đaci, podeljeni u grupe po polu i uzrastu, zagrejali su se i razgibavali u dvorištu, a onda istrčali na stazu i pojurili.

Najuspešniji su se domogli nagrada. U mlađem uzrastu kod devojčica prva je bila Aleksandra Stanković, dok su drugo i treće mesto izborile Jelena Bikicki i Ena Strugar. U starijoj kategoriji najbolje rezultate ostvarile su Mia i Lana Marković, a treća je bila Jelena Lazarević. Vanja i Damjan Jovanović dobili su diplome RTS u trci dečaka u mlađem uzrastu. Na stazu je istrčalo i dvoje predškolaca, a mala Matea Strugar je bila brža od Davida Markovića.