Dečak iz blata i sin prostitutke u Mančester Junajtedu

0

Bosonogi Radžib u svom slemu

Indijski Vejn Runi, koji ima 16 godina, zapao je za oko skautima tokom nacionalnog prvenstva. Ako se pokaže dovoljno dobrim, život Radžib Roja mogao bi da se preokrene naglavačke.

 

Roj kaže da ga neprestano pitaju kakav je osećaj biti sin prostitutke, a onda postići nešto ovako veliko. Na takva pitanja Roj, opisan kao brz napadač s zapanjujućim veštinama, odgovara da se, kada je saznao da su ga odabrali za Mančester Junajted, osećao kao da ga je njegov otac priznao.

 

Mladić je odrastao igrajući fudbal bosonog na prljavim ulicama distrikta Sonagači, gde živi 12.000 prostitutk. Sa mlađim bratom i majkom, koja sada radi u fabrici tašni, živeo je u sobičku, a cela porodica je preživaljavala sa 30 evra mesečno.

 

Odrastao među prostitutkama i njihovom nepriznatom decom: Radžib sa majkom
 

Život mu se promenio pre dve godine kada ga je majka poslala u lokalnu školu namenjenu deci prostitutki, gde je dečak učestvovao u fudbalskom projektu čiji je cilj bio da ovu decu integriše u društvo.

 

Roj nema pojma ko mu je otac, a mnogi njegovi prijatelji iz kraja upali su u svet kriminala i droge. Ovog dečaka je spasla igra – fudbal.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here