Lična arhiva
Programa "Eko kampovi" za decu iz Obrenovca

Pre tačno deset godina, tačnije 2012. godine, Miroslav Čučković, tadašnji predsednik opštine Obrenovac i njegov tim ustanovili su i počeli da sprovode program, koji je i danas jedinstven u Srbiji. Naime, svi učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, odlaze besplatno na zimovanje i letovanje na najlepše srpske planine u objektima Centra dečjih letovališta grada Beograda, a to su Tara, Bukulja, Divčibare, Avala, Goč i Rudnik.

Danas su grupu mališana na Divčibarama posetili, Ivan Jegorović, direktor Centra dečjih letovališta i delegacija iz Gradske opštine Obrenovac predvođena predsednikom Milošem Stanojevićem, koja je nastavila realizaciju ovog programa.

Više od stotinu mališana ovaj raspust provodi na zimovanju u objektu “Stevan Filipović” na Divčibarama, dok više od četiri stotine malih Obrenovčana u ovoj prvoj turi trenutno boravi u drugim objektima Centra dečjih letovališta.

– Već deset godina sva deca iz Obrenovca od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola idu besplatno na zimovanje i letovanje. Nekad sam taj projekat sprovodio kao direktor Sportsko-kulturnog centra “Obrenovac”, danas kao direktor Centra dečjih letovališta, gde naši klinci trenutno uživaju u zimskim čarima i igrama na snegu. Suština je uglavnom uvek ista, a to su osmesi nekoliko hiljada mališana – naglasio je Jegorović.

Cilj ovog projekta je bolji i kvalitetniji način života, a akcenat je na očuvanju zdravlja dece i omladine sa teritorije opštine Obrenovac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here