D. Palavra
Nije štedeo emocije: Darko Markov

Posle jednogodišnje pauze, usled epidemioloških mera zbog pandemije korona virusa, Darko Markov je pred bečkom publikom izveo monodramu “Sumrak u bečkom haustoru”. Ova predstava izvedena je prvi put 2011. godine, tako da je obeležila svoj desetogodišnji jubilej.

Sa velikim uspehom, osim u Austriji, u prethodnoj deceniji igrana je i u više gradova Srbije i BiH. Radi se o originalnoj i istinitoj priči o sudbini gastarbajtera koja svojim tragikomičnim zapletima, emocionalnim nabojima, smehom i suzama, drži pažnju gledalaca skoro dva sata.

I ovog puta autor Markov nije štedeo sebe ni svoje emocije da još jednom što verodostojnije prenese ovu nesvakidašnju priču, koja je postala njegov zaštitni znak.

– Bio sam posebno motivisan i neizmerno srećan što sam posle beznadežnih godinu dana ponovo pun naboja, želje i pozitivne emocije izašao pred publiku. Posle prve objave, da igram predstavu mesta su već sledećeg dana bila popunjena, što me je prilično iznenadilo, a još jednom potvrdilo da nije slučajno što se “Sumrak” prikazuje, evo već punu deceniju sa nesmanjenim interesovanjem.

On se zahvalio publici što je prisustvovala pod specifičnim okolnostima i imala strpljenja za sve mere i procedure koje su bile obavezne.

– Hvala, onima koji su došli po ko zna koji put da ponovo gledaju predstavu. Hvala, novoj publici koja je otišla, nadam se, sa puno lepih utisaka. Trudio sam se da sve pomenuto nadoknadim kroz jedno kvalitetno izvođenje i publici priuštim pregršt lepih emocija – istakao je Markov.

Publika s pažnjom pratila predstavu

Nova predstava u subotu

Zbog velikog interesovanja i nemogućnosti da prisustvuju svi zainteresovani prvoj predstavi posle popuštanja epidemioloških mera, Markov je zakazao novo izvođenje “Sumraka” za subotu u Galeriji “Hajnrih”, u Thaliastr.12.