D. Đorđević
Dejan Milošević sa majkom Vesnom

Anonimni donator iz Minhena ni ovog meseca nije zaboravio da svom štićeniku, obolelom ratniku Dejanu Miloševiću (43) iz Vranja i njegovoj majci Vesni uputi prilog od 55 evra, kao što to čini već punu deceniju.

Dar je, kao i uvek, odmah prosleđen na kućnu adresu Miloševića u prigradsko naselje u Čerenac, gde im je odskoro uvedena voda.

– Neka mu dobri Bog stostruko vrati. Mogu samo da kažem da je on naš anđeo čuvar. Bdi nad nama tolike godine, što je i više nego za svaku pohvalu i divljenje. Kod nas je uglavnom sve po starom i svaki dan neka muka, ali otkad nam je uvedena voda u stan dosta toga je lakše. A, kako i ne bi kada smo više od petanest godina po ko zna koliko kofa vode iznosili dnevno samo da održavamo stan čistim i koliko smo stradali zbog toga. Ovih 55 evra ćemo mahom iskoristiti da se razdužimo upravo za to uvođenje vode. Nadamo se da će nam uskoro i struju uvesti, da bar neko dobro dočekamo za života, koji je pristisnut mnogim zdravstvenim problemima – iskreno će Vesna Milošević, koja sebe i sina izdržava od skromne penzije koja iznosi 130 evra.

Danonoćno pazi na Dejana, obolelog ratnika, koji muke muči sa dijabetesom, Vijetnamskim sindromom i ranama na stopalu, ali i srčanim problemima, a pritom nema nikakva prava na socijalnu pomoć, iako je bio ratni dobrovoljac.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.
Izvor:
K. Nedeljković

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here