youtube/ RTK

Vrhovni sud Severne Makedonije odlučio je da ne izruči bivšeg pripadnika tzv. OVK Tomora Morinu Srbiji, saznaje makedonska televizija Alsat na albanskom jeziku.

Prema neimenovanim izvorima Alsata, takva odluka je doneta u Vrhovnom sudu u Skoplju na osnovu mišljenja koje je dostavilo Republičko tužilaštvo.

Pitanje je, dodaje se, kada će Morina biti pušten na slobodu, jer odluka Vrhovnog suda mora da bude najpre dostavljena Osnovnom krivičnom sudu u Skoplju, a nakon toga dosije o ovom slučaju ide u Ministarstvu pravde Severne Makedonije.

Advokat Morine Naser Raufi kaže da je očekivao takvu odluku.

Tomos Morina je 24. jula priveden na graničnom prelazu Blace po interpolovoj poternici Srbije i sproveden u ekstradicijski pritvor u Skoplju.

On je u Srbiji optužen za ratne zločine na KiM tokom 1998. i 1999. godine.

Morina poseduje pasoš tzv. Kosova i državljanstvo Velike Britanije.

5 COMMENTS

    • Šta on može?I šta bi drugi na njegovom mestu mogli.Razumem vaše neslaganje s politikom postojećom,ali isključite mržnju i budite malo realni.

      • Sta on moze? Na kontramere cekamo 10 meseci ovo je sramota za jednu Srbiju. Pa se i Makedonci poceli sprdati sa nama. I njima zabraniti prolaz kroz Srbiju, neka idu preko Albanije. Za pocetak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here