Dejan u potrazi za supertalentom

0

Kolić sa koleginicom iz žirija
 

Po uzoru na Veliku šansu kandidati su prolazili kvalifikacije, a finale je održano u šoping centru u Velsu. Najboljih deset je izašlo pred publiku, a pobednik je dobio mogućnost da nastupi u pozorištu u Lincu.

Pobedila je Tejlor Mek Lin koja je pevala pesmu "Haleluja" Aleksandre Burke. Ona ističe da je Kolić bio fasiciranim njenim pevanjem i čestitao joj rečima da "ako ne postane velika zvezda on iduće godine više neće biti u žiriju". Mek Lin je rekla da joj titula koju je osvojila mnogo znači i da preporučuje vršnjacima da se iduće godine prijave za ovo takmičenje. Što se Kolića tiče ona je rekla da ju je mnogo čemu naučio.

Ovaj projekat je jedinstven u Austriji, a podržali su ga gradonačelnik Velsa Peter Koic, pozorište u Lincu i šoping centar u Velsu.
 

Ugovor u Moskvi

Dejan Kolić je rođen u Velsu kraj Linca, a roditelji su mu poreklom iz Jabukovca kraj Negotina. Diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Lincu, na odseku istorije i engleskog jezika, kako bi radio sa najmlađima.

Bio je angažovan u seriji nemačkog RTL "Dobra vremena, loša vremena", kada je na audiciji izabran među 10.000 kandidata. Dejan je spontano zakucao na vrata sveta mode i ne sluteći da će za samo tri meseca biti pozvan i izabran da radi editorijal za svetskog dizajnera Majkla Kvestera, koji trenutno diktira trend Holivuda a kreira i kompletnu pojavu najpoznatijih glumaca.
Dejanov uspeh je prešao granice Austrije i u Moskvi je dobio ugovor kao glumac i model.

 

– Podsticanje talenata je zadatak svakog nastavnika. Kao mlad nastavnik želim da se posvetim tome i zato sam rado učestvovao u ovom velikom projektu. Zahvaljujući mom dodatnom poslu, jer radim kao model i marketinško lice imam važne kontakte koji su doprineli da đaci dobiju vredne nagrade, između ostalog fotošuting za 20 talenata – objasnio je Kolić koji je lider projekta i član žirija.

On kaže da u školama ima mnogo talenata, a ovim projektom im se pruža mogućnost da pokažu ono što možda nije bitno u nastavi. Za to je , prema njegovim rečima, potrebno mnogo hrabrosti i samopouzdanja, ali je to i iskustvo važno za budućnost, to jest izgradnju ličnosti.

Pošto je interesovanje bilo veliko odlučeno je da se ovo takmičenje organizuje i iduće godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here