Twitter
Srpski teniser u Rimu

Najbolji teniser sveta pobedio je Argentinca Huana Martina del Potra u tri odigrana seta posle tri sata igre u četvrtfinalu mastersa u Rimu.

 

Huan Martin del Potro osvojio je prvi set, izborio taj-brejk u drugom i imao dve meč lopte. Sve to 15 minuta posle ponoći.

Ipak, kada je imao Novaka na konopcima, Argentinac nije iskoristio prvu šansu, pa ni drugu, a protiv najboljeg tenisera sveta to je uvek preveliki luksuz.

Pogodio je Đoković potom servis, izborio set loptu i iskoristio je!

Taj trenutak bio je uvod u potpuni preokret i jedan od značajnijih trijumfa “Broja jedan” u ovoj godini! Uspehom protiv starog rivala ušao je u polufinale, u kojem će igrati protiv Del Potrovog zemljaka, Dijega Švarcmana.

Novak Đoković – Huan Martin del Potro 2:0 (4:6, 7:6, 6:4)

Iako se mečevi Mastersa u “Večnom gradu” igraju na dva seta, ipak je to bio maraton. Trajao je tri sata, tokom koji je bilo svega što tenis čini lepim!

Uživala je publika u snažnim udarcima, dramatičnim sekvencama, dugim razmenama, kao i u poenima koje ne mogu videti svaki dan. Na primer, Del Potro je u trećem setu uhvatio tako težak volej, da mu je Đoković pružio ruku preko mreže, da čestita!

Nasmejani i dobroćudni Argentinac prihvatio je Novakov pozdrav, osmehnuo se, a posle te majstorije ipak ostao bez načina da u petom gemu sačuva svoj servis i da spreči Srbina da stekne odlučujuću prednost – 3:2.

Iskostivši taj trenutak i snažan zalet iz dramatičnog taj-brejka drugog seta, Đoković je rutinski priveo meč kraju i ušao među najbolja četiri na turniru.

Kao i u drugom setu, posle izborenog “brejka” je čuvao svoj servis i to je posle tri sata borbe bilo dovoljno za trijumf koji će upamtiti i on i svi koji su mu prisustvovali na “Foro Italiku”.

Srpski teniser je Argentinca pobedio po 16. put u karijeri u ukupno 20. međusobnom okršaju i ostao savršen (4/4) u duelima na šljaci.

Novakov protivnik u polufinalu Mastersa u Rimu biće Del Potrov sunarodnik Dijego Švarcman, koji je u ranim popodnevnim časovima u petak savladao Keija Nišikorija u dva seta.

Đokovićev i Švarcmanov duel planiran je za subotu oko 20 časova po našem vremenu, ako se u raspored ne umeša najavljena kiša.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here